fbpx

2021 loppusyksyn jaZZanti-konsertit

Helsinki Jazzin jaZZanti-konserttisarjan loppusyksyn 2021 ohjelma on korkeatasoinen ja monipuolinen sisältäen nykyjazzia ja improvisoitua musiikkia. Lisäksi tulossa on jaZZanti-tapahtuma 13.-14.11., jonka esittelyn julkaisemme lähiaikoina.

Konsertit järjestetään lokakuussa Hakasalmen huvilassa ja marras-joulukuussa ravintola Laulumiehissä sekä lisäksi on kaksi konserttia Hietsun paviljongissa yhteistyössä Hietsu is Happeningin kanssa. Lippujen hinnat ovat seuraavat ellei toisin mainita: Aikuiset 20 €, eläkeläiset, työttömät ja Helsinki Jazz ry:n jäsenet 15€, opiskelijat 12 €, pariskunnat 15 + 15 €. Ennakkoliput: Digelius Music (käteisellä), Laivurinrinne 2 tai näiltä sivuilta, jolloin lippujen hinnat: 22,5/16,5/13,5 €.

Perjantai 15.10. klo 19.00 Juho Valjakka soolo & trio

Juho Valjakka: piano, Oskari Siirtola: kontrabasso ja Anssi Tirkkonen: rummut

Juho Valjakka soittaa soolokonsertissaan omia sävellyksiään sekä spontaanisti hetkessä eläviä raami-improvisaatioita, joiden herkät tunnelmat ja intensiiviset jaksot rakentuvat näkemyksellisiksi kokonaisuuksiksi.

Juho Valjakan trion musiikissa ovat vahvasti läsnä moninaiset jazzilliset elementit, joiden pohjalta trio muodostaa oman persoonallisen ja sävykkään musiikillisen maailmansa.

Maanantai 18.10. klo 19.00 Maan tila

Tomi Nikku: trumpetti, Adele Sauros: tenorisaksofoni, Mikko Antila: vibrafoni, Antti Ahoniemi: kontrabasso ja Mooses Kuloniemi: rummut

Vibrafonisti/säveltäjä Mikko Antilan johtama yhtye koostuu trumpetin ja tenorisaksofonin lämpimästä yhteissoinnista yhdistettynä kevyeen, pianottomaan rytmisektioon. Kvintetin sointiväri on täyteläinen, kirkas ja eloisa.

Maanantai 25.10. klo 19.00 Antti Lötjönen Quintet East

Antti Lötjönen: kontrabasso, Joonas Riippa: rummut, Mikko Innanen: altto-, baritoni- ja sopraniinosaksofoni, Jussi Kannaste: tenorisaksofoni ja Verneri Pohjola: trumpetti ja taskutrumpetti

Pääasiassa Antin musiikkia soittava ALQE seilaa vapailla, mutta rytmikkäillä vesillä. Tarkkakorvainen löytänee kaikuja myös jazzin perinteestä.

Tiistai 9.11. klo 19.00 Puhti trio

Tuomas Airola: sello, Pepa Päivinen: sopraano- ja baritonisaksofoni sekä huilut ja Jorma Tapio: alttosaksofoni, bassoklarinetti, huilu, bassohuilu. Laulumiehet

Puhti on uusi ”kamariyhtye”, jossa on kaksi puupuhallinmuusikkoa ja sellisti. Yhtyeen muusikoilla on vahva tausta jazzin, improvisoidun musiikin ja klassisen musiikin alueilla.

Torstai 11.11. klo 19.00 Salminen – Tikkanen – Sarjasto

Johannes Sarjasto: alttosaksofoni, Eero Tikkanen: kontrabasso ja Kimmo Salminen: rummut. Laulumiehet

Ilmaisuvoimaisen trion musiikki on energistä vapaata improvisaatiota virtuoosimaisella otteella. Vuorovaikutus luo hypnoottisen tunnelman ja vie kuulijan paikkoihin, jotka kumpuavat alitajunnan lähteestä.

Lauantai 13.11. ja sunnuntai 14.11. klo 19.00 jaZZanti-tapahtuma

Lisen Rylander Löve (SE): saksofonit, Sten Sandell (SE): piano, Torbjörn Zetterberg (SE): kontrabasso, Mats Äleklint (SE): vetopasuuna, Aino Juutilainen: sello, Verneri Pohjola: trumpetti, Veli Kujala: harmonikka ja Mika Kallio: rummut

Tapahtuman esittely julkaistaan lähiaikoina.

Torstai 18.11. klo 19.00 Hot Heros & Iro Haarla

Sami Sippola: tenorisaksofoni, Iro Haarla: piano, Ville Rauhala: kontrabasso ja Janne Tuomi: rummut ja lyömäsoittimet. Laulumiehet

Hot Heros ja Iro Haarla tulevat esittämään konsertissa yhteisen levynsä Vodjanoi musiikkia. Sävellysten alkuperäinen ajatus pysyi kuulaa­na ja kauniina, kuten oli tarkoitettu ja vaikka musiikin teko on triolle lähtökohtaisesti vapau­den ilmaisua, niin tällä kertaa vapauden kaiho soi aiempaa vahvempana. Kolmikon yhteiset retket Lappiin ja saamelais­alueille toimivat sävellystyötä voimauttaneena kokemuksena sekä jättivät pysyvän kaipuun Pohjoiseen. Meitä siis odottaa mielenkiintoinen matka pohjoisen luonnon tunnelmiin ja arvoituksiin.

Maanantai 22.11. klo 19.00 Mikko Innanen Autonomus

Mikko Innanen: altto-, baritoni- ja sopraniinosaksofoni, Håvard Wiik (NO): piano, Antti Lötjönen: kontrabasso, Peter Bruun (DE): rummut.

Lisäksi esiintyy Halo Strings. Hietsun paviljonki, yhteistyössä Hietsu is Happening! -tapahtumasarjan kanssa. Konsertista lähetetään tarkempaa tietoa lippuhintoineen myöhemmin.

Tiistai 23.11. klo 19.00 Seppo Kantonen – Klang

Seppo Kantonen: piano, Ulf Krokfors: kontrabasso ja Markku Ounaskari: rummut. Laulumiehet

Trio esittää ”musiikillisia huomautuksia”, jotka ovat enemmän tai vähemmän yhteen punoutuvia musiikillisia mietelauseita. Lopputuloksena on kolmen suomalaisen tähden jazz-elämys!

Tiistai 7.12. klo 19.00 Selma Savolainen Horror Vacui

Tomi Nikku: trumpetti ja flyygelitorvi, Max Zenger: klarinetit, Selma Savolainen: laulu, Toomas Keski-Säntti: piano, Eero Tikkanen: kontrabasso ja Okko Saastamoinen: rummut. Laulumiehet

Horror vacui tutkii tyhjyyden pelkoa, luopumista ja löytämistä. Jokaiselle äänelle on vastakappaleensa, varjonsa, kaikunsa edeltävästä eikä todellista yksinäisyyttä ole. Horror vacui on laulaja-säveltäjä Selma Savolaisen säveltämä, sanoittama ja sovittama kokonaisuus.

Keskiviikko 8.12. klo 19.00 Sofia Jernberg (SE) & Peter Evans (US)

Sofia Jernberg: laulu, Peter Evans: trumpetti

Lisäksi esiintyy nykymusiikkiyhtye. Hietsun paviljonki, yhteistyössä Hietsu is Happening! -tapahtumasarjan kanssa. Konsertista lähetetään tarkempaa tietoa lippuhintoineen myöhemmin.

Ohjelmamuutokset ovat mahdollisia.

Kaikissa konserteissa noudatetaan voimassa olevia viranomaisten terveysturvallisuusmääräyksiä.

Paikat:
Hakasalmen huvila: Mannerheimintie 13b, 00100 Helsinki
Ravintola Laulumiehet: Hietaniemenkatu 2, 00100 Helsinki
Hietsun Paviljonki, Hiekkarannantie 9, 00100 Helsinki
Balderin sali, Balderin sali, Aleksanterinkatu 12, 00170 Helsinki

Tukijat:
jaZZanti-konsertit: Helsingin kaupunki, Musiikin edistämiskeskus, Svenska kulturfonden

jaZZanti-tapahtuma: Helsingin kaupunki, Taiteen edistämiskeskus (Taike), Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto

 

Lisää artikkeleita:

Sanni Orasmaa och Antti Lötjönen ger konsert den 24 april. Foto: Sakari Puhakka

Täydennetty jaZZanti-konserttisarjan kevätohjelma 2023

jaZZanti-konserttisarja tarjoaa tänä keväänä kiinnostavaa ja laadukasta jazzia ja improvisoitua musiikkia 16 konsertissa. Tervetuloa kuuntelemaan! jaZZanti-konsertit järjestetään viihtyisässä Hakasalmen huvilassa, Mannerheimintie 13B.

Syksyn 2022 jaZZanti-konsertteja

jaZZanti-konserttisarja syksy 2022 Helsinki Jazzin jaZZanti-konserttisarjan loppusyksyn 2022 ohjelma on korkeatasoinen ja monipuolinen sisältäen nykyjazzia ja improvisoitua musiikkia. Syksyn ensimmäisessä yhteistyökonsertissa Tulkinnan