Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Aaltonen – Sarmanto ja Aaltonen – Björkenheim ja kirjan Jazzia Jumalan armosta – Juhani Aaltosen tarina julkistus

14.9.2017 @ 18:30

Ravintola Laulumiehet

15€

Duo Aaltonen – Sarmanto

Heikki Sarmannon ja Juhani ”Junnu” Aaltosen yhteistyö on alkanut jo 1960-luvulla Sarmannon johtamissa pienyhtyeissä ja jatkuu edelleen erilaisissa muodoissa kuten tämän konsertin kaltaisena intiiminä jazzduona.

Heikki Sarmanto on Suomessa usein nimetty kansainvälisesti arvostetuimmaksi suomalaiseksi jazztekijäksi. Hän on tuottelias ja Suomen musiikin raja-aitoja rikkova säveltäjä ja pianisti. Sävellyksissään hän yhdistää jazziin aineksia klassisesta musiikista ja avantgardesta ammentaen usein innoitusta etenkin kotimaisesta runoudesta.

Juhani Aaltonen on suomalaisen jazzmusiikin yksi merkittävimmistä tenorisaksofonisteista ja huilisteista. Hän on 1960-luvulta lähtien kuulunut suomalaisen jazzin ehdottomiin kärkinimiin. Ominta musiikin aluetta Aaltoselle on vapaa jazzilmaisu, vaikka hänen taiteilijauralleen onkin tyypillistä läheinen yhteistyö useiden johtavien jazzsäveltäjien kanssa, jotka ovat pitäneet ja pitävät häntä yhtenä tärkeimmistä solisteistaan.

Juhani Aaltonen (huilut ja saksofoni)
Heikki Sarmanto (flyygeli)

Duo Aaltonen – Björkenheim

Suomi-jazzin suurmies saa hyvän sparraajan Raoul Björkenheimistä, jolla on aina ollut taipumus hakeutua jännittäviin tilanteisiin vasemman laidan neropattien, kuten Bill Laswellin, Lukas Ligetin ja Henry Kaiserin kanssa. Nyt he esittävät duo-ohjelmistooan, jossa herkät sävyt saavat hehkuvan loiston.

Juhani Aaltonen (huilut)
Raoul Björkenheim (sähkökitarat)

Konserttia tukevat Helsingin kulttuurikeskus ja Jazz Finland LIVE (Musiikin edistämissäätiö).

Liput Livetosta

Jazzia Jumalan armosta
Juhani Aaltosen tarina

Juhani Aaltosen merkitystä suomalaisessa jazzelämässä ei voi yliarvioida: hän jos kuka on kirjan väärti. ”Junnu” itse taitaa olla ainoa, joka epäilee tätä. Juuri tässä vilpittömässä nöyryydessä on hänen suuruutensa, ruotsalaisen sotalapsuuden läpikäyneen, sahalta Sibelius-Akatemiaan kerralla heittyneen huilisti-saksofonistin hetkessä elävän, hetkessä luovan musiikin ydin.

Hannu Luntiala, kirjailija ja jazzinharrastaja nuoruudestaan asti, on sukeltanut Juhani Aaltosen elämään jazzmuusikon lailla: kysynyt, kuunnellut, vastannut, kommentoinut, kirjoittanut, elänyt tunnelmassa ja tunnelmasta – päivä päivältä, viikko viikolta, kuukausi kuukaudelta. Tuloksena on kaikkia sovinnaisuuksia välttävä ”elämäkerta”, yhtä ennakkoluuloton sanataidematka Junnun maailmaan kuin on tämän ikinuori, milloin ryöppyävä, milloin taas vedentyynen harras soitto.

Tiedot

Päivämäärä:
14.9.2017
Aika:
18:30
Hinta:
15€

Tapahtumapaikka

Ravintola Laulumiehet
Hietaniemenkatu 2
Helsinki., 00100 Suomi
+ Google Map
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto

Muut

Lisätiedot
Liput: (käteisellä) 15 €, eläkeläiset, työttömät ja Hel­sinki Jazz ry:n jäsenet 10 €, kaksikot 10+10€, opiskelijat 8€. Ennakkoliput: Digelius Music (www.digelius.com) tai Liveto.fi, jolloin lippujen hinnat: 16,5/11,5/9,5 €.