Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Castrillón – Kääriäinen – Virtaranta – Mustonen

6.9.2021 @ 19:00

Hakasalmen Huvila

20€

Natalia Castrillón: harput, Jukka Kääriäinen: kitarat, Antti Virtaranta: kontrabasso ja Teemu Mustonen: perkussiot

Tässä jaZZanti-konsertissa esiintyvät kokeellisen musiikin taitajat Natalia Castrillón – harppu, Jukka Kääriäinen – kitara, Antti Virtaranta – kontrabasso ja Teemu Mustonen perkussiot.

Natalia Castrillón on Kolumbiasta lähtöisin oleva harpisti. Vuonna 2015 Suomeen asettunut Natalia hakee inspiraation soittoonsa maailman musiikista ja kokeellisesta improvisoidusta musiikista. Hän on kiinnostunut tuomaan harppua esiin totutusta poikkeavissa konteksteissa ja työskenteleekin aktiivisesti projekteissa, jotka yhdistävät eri taiteenaloja kuten teatteria, tanssia, maalausta ja kokeellista musiikkia.

Antti Virtaranta on basisti ja säveltäjä. Hän aloitti musiikkimatkansa 17-vuotiaana keskittyen jazzmusiikkiin ja opiskeli Philadelphia University of the Artsissa. Nopeasti hän tutustui free jazziin ja kokeelliseen elektroniseen musiikkiin. Hän muutti Berliiniin vuonna 2011, liittyäkseen impro piireihin. Nykyään hän keskittyy konsepteihin ja sävellyksiin soolobassolle ja sooloelektroniikalle. Nämä ideat kehittyvät ja asettuvat pienryhmiin (duoihin ja trioihin) ja suurempiin kokoonpanoihin. Antti tekee myös aktiivisesti yhteistyötä tanssijoiden ja kuvataiteilijoiden kanssa.

Jukka Kääriäinen on kokeelliseen musiikkiin keskittynyt muusikko. Jukan instrumenteiksi valikoituvat tilanteen mukaan akustinen kitara preparointien kera tai sähkökitara ja repullinen efektejä. Soolokonserttien lisäksi hän esiintyy vakituisesti Sähkökitarakvartetti yhtyeen riveissä ja on esiintynyt mm. muusikoiden kuten Teppo Hauta-Aho, Kalle Kalima, Harri Sjöström, Emilio Gordoa, Elena Kakaliagou, Rieko Okuda, Antti Virtaranta, Anil Eraslan ja Paul Pignon kanssa ja kantaesittänyt teoksia säveltäjiltä kuten Sebastian Hilli, Sami Klemola, Clara de Asis ja Tytti Arola.

Teemu Mustonen on oululaislähtöinen improvisoiva lyömäsoittaja. Hänellä on takanaan jazzmusiikin opintoja mm. Malmön yliopistosta sekä Helsingin Sibelius-Akatemiassa. Hänen aktiivisia yhtyeitään ovat mm. Linear John, Treangular sekä NIMBY. Tällä hetkellä Teemu valmistelee tulevaa ensimmäistä soolojulkaisuaan.

Konserttia tukevat Helsingin kaupunki, Svenska Kulturfonden ja Music Finland LIVE (Musiikin edistämissäätiö).

T U R V A V Ä L I K O N S E R T T I – paikkoja on rajoitetusti. Ennakkolipun ostaneille varataan paikat.

Hakasalmen huvilan terveysturvallisuusohjeet

Tiedot

Päivämäärä:
6.9.2021
Aika:
19:00
Hinta:
20€

Tapahtumapaikka

Hakasalmen Huvila
Mannerheimintie 13b
Helsinki, 00100
+ Google Map
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto

Muut

Lisätiedot
Liput: 20 €, eläkeläiset, työttömät ja Helsinki Jazz ry:n jäsenet 15€, opiskelijat 12 €, pariskunnat 15 + 15 €.