Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

FLUTOPIA duo – Livia Schweizer ja Hepa Halme

15.5.2023 @ 19:00 - 20:30

Hakasalmen Huvila

Livia Schweizer: huilut
Hepa Halme: huilut

Molempia yhdistää kiinnostus improvisaation, huilunsoiton modernien tekniikoiden ja ympäristön anta­mien impulssien integroiminen sävellyksen elementeiksi ja kokonaisvaltaiseksi musiikilliseksi ilmaisuk­si.

Tapasivat toisensa Grand Popossa Beninissä ollessaan taiteilijaresidenssi Villa Karossa v. 2021. En­simmäinen yhteinen soittotuokio osoitti heti musiikillisen hengenheimolaisuuden, jolle trooppinen ym­päristö antoi vielä oman lisävärinsä. Yhteistyötä päätettiin jatkaa residenssijakson jälkeen Suomessa. Viime vuoden aikana yhteistyön tuloksia on jo julkaistukin Hannu Salaman runojen esikoiskokoelman uusintajulkaisun äänikirjaversiolla (Puu balladin haudalla (Aviador 2022)). Varsinaista omaa levyjulkai­sua silmällä pitäen he haluavat luoda itselleen ominaisen sointimaailman hyödyntämällä eri tyyppis­ten huilujen ja improvisaatiotekniikoiden ulottuvuuksia.

Livia Schweizerin erikoisalaa on huilunsoiton modernismi ja siihen liittyvät tekniikat ja ilmaisumuodot.
Hän on esiintynyt mm. Kaija Saariahon teosten tulkitsijana. Myös yhteistyö Inka-Maaria Jurvasen kanssa on syytä mainita. Hän on valmistunut Sibelius-Akatemiasta v 2021.

Hepa Halme on Helsingin Yliopistosta (pääaine musiikkitiede) valmistunut filosofian maisteri, joka on freelancer-muusikkona haahuillut yli neljänkymmenen vuoden ajan maantieteellisesti suppealla, mutta musiikillisesti hyvin laajalla toimintasektorilla Helsingissä mistään musiikillisista tai taiteellisista raja-ai­doista piittaamatta.

Livia Schweizerin kotisivut

Pari soittonäytettä kuultavasta musiikista

Kuvat: Sakari Puhakka

Konserttia tukevat Helsingin kaupunki, Svenska Kulturfonden, Musiikki Suomi LIVE (Musiikin edistämissäätiö) ja Taiteen edistämiskeskus (Taike).

Tiedot

Päivämäärä:
15.5.2023
Aika:
19:00 - 20:30

Järjestäjä

Helsinki Jazz ry
Sähköposti:
info@helsinkijazz.fi

Muut

Lisätiedot
Liput: 20 €, eläkeläiset, työttömät ja Helsinki Jazz ry:n jäsenet 15€, opiskelijat 12 €, kahdelle 15 + 15 €. Ennakkoliput tältä sivulta.

Tapahtumapaikka

Hakasalmen Huvila
Mannerheimintie 13b
Helsinki, 00100
+ Google Map
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto