Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Janne Mark & Verneri Pohjola & Gospel Helsinki Ensemble

31.10.2022 @ 19:00 - 20:30

Temppeliaukion kirkko

Janne Mark on tanskalainen laulaja ja lauluntekijä, uudenlaisen kirkkomusiikin uranuurtajana ja kansainvälisesti arvostettu jazz-muusikko.

Jo vuosien ajan hän on toiminut kokeilevasta toimintakulttuuristaan ja jazzmusiikistaan tunnetun kööpenhaminalaisen Brorsons Kirken kirkkomuusikkona sekä sanoittanut ja säveltänyt uusia virsiä ja hengellisiä lauluja. Markin folkjazz-tyylisistä virsistä monet ovat vakiinnuttaneet paikkansa osana modernia tanskalaista yhteislaulurepertoaaria.

Kaleidoskooppiseksi ajan, tilan ja taiteen pyhiinvaeltajaksi kutsuttu Janne Mark luo ja esittää musiikkia, joka on samanaikaisesti modernia ja perinteistä, kevyttä ja painavaa, taivaallista ja maallista, ilmavaa ja tiivistä. Musiikkia, joka on sekä että, kuten ovat perimmiltään myös maailma, ihminen ja hänen sielunsa.

Harvinaislaatuisessa Suomen konsertissa Markin ja hänen tanskalaisten luottomuusikoidensa virret resonoivat Verneri Pohjolan ilmavan trumpetinsoiton, moniulotteisen Gospel Helsinki Ensemblen sävykkään laulun ja Temppeliaukion kirkon ainutlaatuisen arkkitehtuurin kanssa.

Konsertissa kuullaan musiikkia Markin arvostelumenestystä keränneistä albumeilta Pilgrim (2018) ja Kontinent (2020), jotka on julkaissut tunnettu saksalainen jazzlevy-yhtiö ACT.

Konsertti järjestetään yhteistyössä Töölön seurakunnan kanssa.

Kuva: Kristoffer Juel

Konserttia tukevat Helsingin kaupunki, Svenska Kulturfonden, Music Finland LIVE (Musiikin edistämissäätiö) ja Suomalais-tanskalainen kulttuurirahasto.

Tiedot

Päivämäärä:
31.10.2022
Aika:
19:00 - 20:30

Järjestäjä

Muut

Lisätiedot
Liput: 25 €, eläkeläiset, työttömät ja Helsinki Jazz ry:n jäsenet 20€, opiskelijat 15 €, kahdelle 20 + 20 €. Ennakkoliput: Digelius Music (käteisellä), Laivurinrinne 2 tai tältä sivulta, jolloin lippujen hinnat: 27,5/22,5/16,5 €.

Tapahtumapaikka

Temppeliaukion kirkko
Lutherinkatu 3
Helsinki, 00100 Suomi
+ Google Map