Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Joona Toivanen trio: Both Only levynjulkistuskonsertti

25.2.2022 @ 19:00 - 20:30

Ravintola Laulumiehet

We Jazz -levy-yhtiö julkaisee keväällä 2022 Joona Toivanen Trion uuden ja odotetun levyn Both Only. Kyseessä on neljän vuorokauden studiosession aikana luotu kokonaisuus, jossa biisit, soundit ja rakenteet luotiin Göteborgilaisen studion syövereissä. Sekä levyllä että livenä liikutaan hypnoottisesti jazzin, elokuvallisen musiikin ja ambientin maailmassa. Akustinen triosoitto sekoittuu hienovaraisiin elektronisiin elementteihin ja Both Only onkin eräänlainen uusi linjaveto verrattuna trion aikaisempaan tuotantoon. Joona Toivanen Trion edellinen levy XX voitti Teosto-palkinnon ja uudella levyllä kolmikko vie ilmaisuaan rohkeasti uuteen suuntaan.

Joona Toivanen Trio

Joona Toivanen: piano
Tapani Toivanen: basso
Olavi Louhivuori: rummut

Joona Toivanen Trion uusi albumi Both Only on pitkäaikaisen yhtyeen merkkiteos, albumi esittelee yhtyeen uutta äänimaailmaa ja vaeltelee syvällisesti akustisen jazzpianotrion uusissa poluissa. Pianisti Joona Toivasen, basisti Tapani Toivasen ja rumpali Olavi Louhivuoren (Superposition, Ilmiliekki Quartet ja Linda Fredriksson Juniper) teini-iässä 1990-luvun puolivälissä syntynyt trio on kehittänyt hämmästyttävän yhtenäistä yhtyesointia askel askeleelta ympäri maailmaa kiertäen. Nykyään kolmikko on maantieteellisesti jakautunut Göteborgiin (Joona), Kööpenhaminaan (Tapani) ja Helsinkiin (Olavi), mutta yhtye ei ole koskaan kuulostanut niin yhtenäiseltä ja seikkailunhaluiselta kuin Both Only –levyllä.

Joona Toivanen Trion Both Only on kuin viihtyisä musiikin suoja, joka avautuu helposti kuulijalle nautittavaksi. Levy on tunnelmallinen ja introspektiivinen, ajoittain jopa synkkä, mutta kun pääset viimeiseen kappaleeseen ”This and This”, huomaat syntyneen kerrassaan toiveikas tunnelma. Tämä ei ole musiikkia, joka käsittelee nostalgiaa tai kadonnutta maailmaa. Sen sijaan se on kokonaisuus, jossa on herkkä dynamiikka, jossa hetken kuuntelulla voit katsoa sisäänpäin oppiakseen jotain uutta, edetäksesi.

Both Only on vaikuttava esitys yhtyeeltä, joka on valmis uusiutumaan kerta toisensa jälkeen ja joka on valmis tekemään sen omassa tahdissaan, hypetyksen ulkopuolella. Tämä jalostumisen tulos on kestävää, vivahteikkaista ja kaunista.

joonatoivanen.com/

Kuva: Andrea Boccalini

Tiedot

Päivämäärä:
25.2.2022
Aika:
19:00 - 20:30

Tapahtumapaikka

Ravintola Laulumiehet
Hietaniemenkatu 2
Helsinki., 00100 Suomi
+ Google Map
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto

Muut

Lisätiedot
Liput: 20 €, eläkeläiset, työttömät ja Helsinki Jazz ry:n jäsenet 15 €, opiskelijat 12 €, pariskunnat 15 + 15 €. Ennakkoliput: Digelius Music (käteisellä), Laivurinrinne 2 tai tältä sivulta, jolloin lippujen hinnat: 22,5/16,5/13,5 €.