Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Karja – Renard – Wandinger trio

25.7.2022 @ 19:00 - 21:00

Hakasalmen Huvila

Saamme 25.7 jaZZanti-konserttiimme vieraaksemme Kirke Karjan kehutun trion ranskalaisbasisti Etienne Renardin ja saksalaisrumpali Ludwig Wandingerin kanssa.

Pianisti Kirke Karja on yksi niistä uuden sukupolven virolaismuusikoista, jotka ovat tekemässä kansainvälistä läpimurtoa. Hänen luotsaamansa trio ranskalaisbasisti Etienne Renardin ja saksalaisrumpali Ludwig Wandingerin kanssa on herättänyt positiivista huomiota eurooppalaisella jazzkentällä. Trion musiikin aineksia ovat Karjan sävellykset, vapaa improvisaatio ja laajennetut soittotekniikat. Yhtye soitti vaikuttavan konsertin Tallinnassa syyskuussa 2021 osana European Jazz Conference -tapahtumaa. Sen jälkeen trioa kuultiin Pariisissa huhtikuussa 2022 Punkt @ Banlieues Bleues -festivaali-illassa, jossa norjalaiset Jan Bang ja Erik Honoré toteuttivat reaaliaikaisen uudelleenmiksauksen konsertista. He julkaisevat helmikuussa 2020 Tallinnassa äänitetyn Karja Renard Wandinger -trion levy heinäkuussa.

Kirke Karja (s. 1989) on intensiivinen esiintyjä ja säveltäjä, jonka rohkea harmoninen sävelkieli ammentaa nykymusiikin vankasta osaamisesta. Häntä kiehtovat improvisaatio ja yhteistyöprojektit muiden taiteenalojen kanssa. Pitkän klassisen musiikin koulutuksen lisäksi hän on ehtinyt sukeltaa jazzmusiikin opiskeluun 10 vuoden ajan ja valmistui 2021 jazzsävellyksen tohtoriksi Viron musiikki- ja teatteriakatemiasta. Hän on julkaissut kuusi levyä omalla nimellään. Trionsa lisäksi hän johtaa Kirke Karja Quartetia sekä Captain Kirke and the Klingons -kvintettiä, jossa mm. soittavat mm. saksofonistit Mikko Innanen ja liettualainen Liudas Mockunas. Karja voitti Giorgio Gaslini Future Talent Award -tunnustuksen 2021 ja hänet valittiin Viron vuoden jazzmuusikoksi 2022.

Ranskalaisen jazzpiirien aktiivinen toimija Etienne Renard (s. 1991) on muusikko ja säveltäjä, joka palvelee trion kollektiivista luovuutta omalla monipuolisella osaamisellaan. Tämä maanläheinen kontrabasisti saa virikkeitä yhteistyökuvioista niin Ranskassa kun ulkomaillakin. Hänen muusikkouttaan ruokkivat myös opiskeluvuodet Pariisin musiikin ja tanssin konservatoriossa. Hänen soittokumppaneitaan ovat muun muassa Benoît Delbecq, Paul Jarret ja Pierrick Pedron.

Ludwig Wandinger (s. 1995) on Berliinissä asuva kokeellisen musiikin tuottaja, rumpali ja monipuolinen visuaalinen taiteilija. Hänen musiikillinen kerrontansa vaihtelee kokeellisesta IDM:sta (Intelligent Dance Music) akustiseen improvisaatioon ja ambientista monivivahteiseen äänisuunnitteluun, samalla kun hänen visuaalinen ilmaisunsa risteyttää surrealismia ja hämmästyttävää graafista ”chrometype” designia. Hän on työskennellyt ja esiintynyt monien arvostettujen muusikkojen kanssa, joista mainittakoon Jim Black, Wanja Slavin, Lucia Cadotsch, Dan Nicholls, Philipp Gropper, Elias Stemeseder, Petter Eldh, Andrea Parkins ja Oli Steidle.

Kuva: Kaupo Kikkas

Yhteistyössä Vapaat Äänet -tuotannon kanssa.

Konserttia tukevat Helsingin kaupunki, Svenska Kulturfonden, Music Finland LIVE (Musiikin edistämissäätiö), Goethe-Institut Finnland, Viro-Instituutti ja AJC-Association Jazzé Croisé.

 

 

Tiedot

Päivämäärä:
25.7.2022
Aika:
19:00 - 21:00

Tapahtumapaikka

Hakasalmen Huvila
Mannerheimintie 13b
Helsinki, 00100
+ Google Map
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto

Muut

Lisätiedot
Liput: 20 €, eläkeläiset, työttömät ja Helsinki Jazz ry:n jäsenet 15€, opiskelijat 12 €, pariskunnat 15 + 15 €. Ennakkoliput: Digelius Music (käteisellä), Laivurinrinne 2 tai tältä sivulta, jolloin lippujen hinnat: 22,5/16,5/13,5 €.