Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Sooäär & Yaralyan & Ounaskari – Zula levyjulkkarikonsertti

6.2.2023 @ 19:00 - 20:30

Hakasalmen Huvila

Jaak Sooäär: kitara
Ara Yaralyan: kontrabasso
Markku Ounaskari: rummut

Virolainen kitaristi Jaak Sooäär, armenialainen/virolainen kontrabasisti Ara Yaralyan ja suomalainen rumpali Markku Ounaskari perustivat trion keväällä 2016. Sen jälkeen he ovat esiintyneet Saksassa, Sveitsissä, Italiassa, Kroatiassa, Lat­viassa, Virossa ja Suomessa. Trio esittää myös armenialaista musiikkia ja joitakin improvisaatioita J. S. Bachin teemoista. Sitä voidaan tavallaan kutsua pianotrioksi ilman pianoa, sillä kitara on ottanut pianon laajan orkesteriroolin. Trio julkaisi de­byyttialbumin ”A Shooting Star” saksalaiselta O-Tone Musicilta lokakuussa 2018 ja heidän toinen albuminsa ”Goodbye July” julkaisi samalta levy-yhtiöltä lokakuussa 2020. Tänä keväänä trio sai vuoden 2022 yhtyeen The Estonian Jazzin palkinnon.

Jaak Sooäär on yksi Baltian aktiivisimmista jazzmuusikoista, joka on esiintynyt muun muassa Ray Andersonin, Anders Jor­minin, Han Benninkin, Will Calhounin, Dave Liebmanin ja Vla­dimir Tarasovin kanssa. Ara Yaralyan tunnetaan työstään Kari Ikonen Triossa, hän on tehnyt yhteistyötä myös Ingrid Jense­nin, Vardan Ovsepianin ja Verneri Pohjolan kanssa. Trion tun­netuin jäsen on Markku Ounaskari, joka tekee säännöllisesti yhteistyötä artistien kuten Arve Henriksenin, Anders Jorminin, Nils Petter Molvaerin, Trygve Seimin, Markus Stockhausenin, Tore Brunborgin, Mats Eilertsenin ja Lena Willemarkin kanssa ja esiintyy useilla ECM-albumeilla.

Jaak Sooäärin kotisivut

Sooäär & Yaralyan & Ounaskari FB-sivu

Kuva: Teet Raik

Konserttia tukevat Helsingin kaupunki, Svenska Kulturfonden, Music Finland LIVE (Musiikin edistämissäätiö) ja Viron suurlähetystö Helsingissä.

Tiedot

Päivämäärä:
6.2.2023
Aika:
19:00 - 20:30

Järjestäjä

Helsinki Jazz ry
Sähköposti:
info@helsinkijazz.fi

Muut

Lisätiedot
Liput: 20 €, eläkeläiset, työttömät ja Helsinki Jazz ry:n jäsenet 15€, opiskelijat 12 €, kahdelle 15 + 15 €. Ennakkoliput: Digelius Music (käteisellä), Laivurinrinne 2 tai tältä sivulta.

Tapahtumapaikka

Hakasalmen Huvila
Mannerheimintie 13b
Helsinki, 00100
+ Google Map
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto