Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Soundscapes & Soundportraits Festival 8-9/9/2018, Helsinki

8.9.2018 - 9.9.2018

Balderin sali

-

Kaksipäiväinen kansainvälinen minifestivaali tuo Helsinkiin avantgarde jazzin pioneerit ja nykyimprovisaation kirkkaimmat tähdet

Soundscapes & Soundportraits Festival 2018 on kahdesta konsertti-illasta muodostuva kansainvälisten huippumuusikkojen tähdittämä avantgarde -musiikin festivaali, joka järjestetään syyskuussa Balderin Salissa Helsingin keskustassa. Festivaalin muusikkokaarti tuo yhteen molempina iltoina kuusi eri kansallisuutta yhdistävän kokonaisuuden. Vastaavaa kokoonpanoa ei olla Suomessa ennen nähty. Konsertissa kuullaan muun muassa harvoin Suomessa vierailleen improvisaatiomusiikin mestarin Evan Parkerin upeaa saksofonin käsittelyä sekä viulisti Phil Wachmannin ja rumpali-perkussionisti Paul Lovensin lumoavaa osaamista.

Festivaalin teokset keskittyvät vapaan improvisaation ja reaaliaikaisen sävellyksen kiehtovaan maailmaan. Tapahtuman erikoisuutena ääniaallot saavat konserttien aikana myös näkyvän hahmon live-piirustuksen keinoin. Musiikki ja visuaalinen taide kuljettavat yleisön ainutlaatuiselle matkalle nykyhetken maisemiin.

Festivaalin artistikaartiin lukeutuvat kansainvälisesti tunnustettujen improvisoidun nykymusiikin legendojen mukana myös tietenkin tapahtuman taiteellinen isä saksofonisti Harri Sjöström sekä niin ikään urallaan mainetta niittänyt Teppo Hauta-aho. Kokoonpano on viimeistelty Helsingin ja Berliinin tämän hetken kuumimmilla avantgarde -musiikin taitureilla, joita edustavat mm. Veli Kujala, Emilio Gordoa ja Dag Magnus Narvesen. Live-piirustuksesta ja -maalauksesta vastaa taiteilija Lena Czerniawska.

Muusikko-säveltäjä Harri Sjöström loi Soundscapes konseptin ja konserttisarjan vuonna 2013 väyläksi avantgarde -muusikoiden ja musiikin kansainvälistymiselle. Sjöström halusi tuoda etenkin suomalaisia muusikoita Berliinin kansainvälisille lavoille ja vastaavasti kansainvälisiä tähtiä Suomeen. Soundscapes konserttisarjan kautta on nähty kymmenisen suomalaista avantgarde-muusikkoa Berliinin sykkivillä jazzklubeilla. Sjöström esiintyy itse Soundscapes & Soundportraits Festival 2018 -tapahtumassa ja kuratoi festivaalin ohjelman. ”Tätä muusikkokaartia on vaikea ylittää!” :- kommentoi Sjöström festivaalin kokoonpanoa.

Festivaalin esiintyjät 8. & 9.9.2018:

– Matthias Bauer: kontrabasso (Berliini)
– Emilio Gordoa: vibrafoni (MX / Berliini)
– Teppo Hauta-Aho: kontrabasso (FI)
– Veli Kujala: harmonikka (FI)
– Paul Lovens: rummut ja symbaalivalikoima (DE)
– Libero Mureddu: piano (FI)
– Dag Magnus Narvesen: rummut (NO / Berliini)
– Evan Parker: saksofonit (UK)
– Harri Sjöström: sopraano- & sopraninosaksofoni (FI/ Berliini)
– Sebastiano Tramontana: pasuuna (IT)
– Phil Wachsmann: viulu & eloelektroniikka (UK)
– Lena Czerniawska: live-piirustus (PL)

Konserttia tukevat Taike ja MES

Liput ennakkoon Tiketistä

1 pv peruslippu 25,00 € (ennakko)
1 pv opiskelijalippu 20,00 € (vain ennakko, opiskelijakortti esitettävä ovella))
2 pv peruslippu 43,00 € (vain ennakko, ei saatavissa ovelta)
1 pv peruslippu ovelta 28,00 € (ovelta, mikäli lippuja jäljellä)

Lipunhinnat sisältävät palvelumaksun.

Soundscapes kotisivu

 

Tiedot

Alkaa:
8.9.2018
Loppuu:
9.9.2018
Hinta:
-

Tapahtumapaikka

Balderin sali
Aleksanterinkatu 12
Helsinki, 00170 Suomi
+ Google Map
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto

Muut

Lisätiedot
Liput: Tiketistä: https://bit.ly/2vNmMkw