fbpx

jaZZanti-konsertit syksyllä 2018

Tiistai 11.9.18 Harri Sjöström Up And Out -orkisteri

Teppo Hauta-aho: kontrabasso, Veli Kujala: harmonikka, Harri Sjöström: saksofonit, Emilio Gordoa: vibrafon ja muut kosketinsoittimet, Matthias Bauer: kontrabasso ja Dag Magnus Narvesen: rummut.

Up And Out on eräänlainen alkemistien ”äänikeittiö”, ”Sound Kitchen”. Jokainen individi tuo mukanaan omat aineksensa jaettavaksi kaikkien kesken ja näistä valmistetaan yhdessä illallinen. Onnekkaassa hetkessä syntyy mitä monivivahteisin menu tai matka taianomaisiin äänien maisemiin ja organismin mysteereihin…

Ravintola Laulumiehet.

Tiistai 18.9.18 Hot Heros

Sami Sippola : saksofonit, Ville Rauhala : kontrabasso ja Janne Tuomi : rummut.

Hot Heros on kolmen lahjakkaan ja monipuolisen muusikon muodostama vapaata ja energistä jazzia soittava yhtye. Yhtyeen musiikki on täynnä rakkautta ja voimakasta tunnelatausta. Vaikutteina toimivat uskonnollinen mystiikka, vapaan jazzin elinvoimainen olemus ja soittajien intohimo eri kulttuurien musiikkiin.

WHS Union teatteri.

Tiistai 25.9.18 Quatuor Machaut

Quentin Biardeau: tenorisaksofoni, Simon Couratier: baritonisaksofoni, Francis Lecointe: altto- ja baritonisaksofonit, Gabriel Lemaire: altto- ja baritonisaksofonit.

Vuonna 2011 perustettu ranskalaissaksofonikvartetti Quatuor’n lähtökohtana on Guillaume de Machaut’n Notre Damen messu (1360). Siitä on alkanut tutkimusmatka, jossa Ars Nova, nykymusiikki ja improvisaatio muodostavat orgaanisen kudoksen. Quatuorin taiteellinen johtaja, Quentin Biardeau toimii sovittajana sekä säveltää osaa musiikista. Kaikki jäsenet ovat sovittaneet yhdessä jotain osia, improvisaation keinoin. Tämä tutkimusmatka jatkuu edelleen. Jokaisen Quatuor Machaut’n konsertti vie tätä teosta uuteen tilaan, musiikillisesti sekä fyysisesti. Yhteistyössä: Vapaat Äänet.

Ravintola Laulumiehet.

Tiistai 9.10.18 Pepa Päivinen & Good Romans

Pepa Päivinen: saksofonit ja huilut, Ilari Filander: kitara ja Jussi Miettola: rummut.

Yrjö-palkittu puhallinsoittaja Pertti ”Pepa” Päivinen ja duo Good Romans jatkavat seikkailuaan vapaan musiikin maastossa improvisoiden. Runsaasti kehuja keränneet albumit Ghost Of A Dog (Presence Records) ja Tadpoles (Karkia Mistika Records) saavat tänä vuonna jatkoa, kun trio julkaisee kolmannen pitkäsoittonsa. JaZZanti-konserttiin on luvassa hetken laulu, jonka trio säveltää virhettä pelkäämättä.

Ravintola Laulumiehet.

Tiistai 6.11.18 Anni Elif – Edith

Anni Elif Egecioglu: laulu, syntetisaattori, sävellys, Sigurdur Rögnvaldsson: Fender bass VI, Pauli Lyytinen: saksofoni, EWI, efektit, rumpukone ja Tuomas A. Turunen: sähköpiano, syntetisaattori.

Anni Elif Egecioglu on ruotsalais-turkkilainen laulaja, sellisti ja säveltäjä. Moneen taipuva ja useita sävyjä hallitseva Egecioglu julkaisi vuonna 2017 ensimmäisen albumin omalla nimellään. Edith-levy vie kuulijan intiimille matkalle, jossa hienot sävellykset kohtaavat futuristisen äänimaiseman ja improvisaation. Lyriikat pohjautuvat pääosin Edith Södergranin runoihin. Hänen tuotannolleen oli tyypillistä näynomaisuus ja aikakauden futuristiset ja symboliset virtaukset, jotka kietoutuvat saumattomasti Anni Elifin sävellyskieleen.

WHS Union teatteri. Jazzliiton kiertue.

Tiistai 13.11.18 Kallio Slaaki

Mika Kallio: rummut ja perkussiot, Mikko Hassinen: rummut ja perkussiot ja Anssi Nykänen: rummut ja perkussiot.

2008 perustettu Kallio Slaaki viettää tänä vuonna 10-vuotispäivää ja juhlistaa sitä konsertissamme. Yhtyeeseen kuuluu kolme suomalaista huippuperkussionistia Mika Kallio, Mikko Hassinen ja Anssi Nykänen. Konsertissa monialaiset muusikot moninaisilla perkussioinstrumenteillaan luovat unohtumattoman rytmielämyksen, jonka pohjana on Mika Kallion sävellykset.

WHS Union teatteri.

Tiistai 11.12.18 Pietilä – Björkenheim – Tuomi

Esa Pietilä: saksofonit, Raoul Björkenheim: kitarat ja Janne Tuomi: perkussiot

Vapaata improvisaatiota yhtyeen jäsenten sketsinomaisista sävellyksistä world-jazz henkeen, höystettynä nykymusiikillisin aineksin, mutta melodisella twistillä. Trio hyödyntää musiikissaan mm. dramaattisia dynamiikan ja draaman vaihteluita sekä rikkaita äänenvärin maailmoja ja avaruuksia. Yhtyeen ilmaisussa voikin kuulla kaikuja esim. Toru Takemitsun ja Oliver Messianin tapaisesta ilmaisusta. Live-elektroniikan käyttö kuuluu toisinaan myös osana yhtyeen omaa ääntä.

Ravintola Laulumiehet.

Kaikki konsertit alkavat klo 19.00. Paikkoina Ravintola Laulumiehet, Hietaniemenkatu 2 ja WHS Union teatteri, Unioninkatu 45 lh 1-2/Siltavuorenranta 18.

Liput: 18 €, eläkeläiset, työttömät ja Helsinki Jazz ry:n jäsenet 12 €, pariskunnat 12+12 €, opiskelijat 10 €. Ennakkoliput: Digelius, Laivurinrinne 2 (käteisellä) tai Liveto.fi, jolloin hinnat 19,5/13,5/11,4 €.

Konserttien pitopaikat:

WHS Union teatteri, Unioninkatu 45 lh 1-2/Siltavuorenranta 18.

Ravintola Lau­lumiehet, Hietaniemenkatu 2, 00100 Helsinki.

 

Lisää artikkeleita:

Sanni Orasmaa och Antti Lötjönen ger konsert den 24 april. Foto: Sakari Puhakka

jaZZanti-konserttisarjan kevätohjelma 2023

jaZZanti-konserttisarja tarjoaa tänä keväänä kiinnostavaa ja laadukasta jazzia ja improvisoitua musiikkia 16 konsertissa. Tervetuloa kuuntelemaan! jaZZanti-konsertit järjestetään viihtyisässä Hakasalmen huvilassa, Mannerheimintie 13B.

Syksyn 2022 jaZZanti-konsertteja

jaZZanti-konserttisarja syksy 2022 Helsinki Jazzin jaZZanti-konserttisarjan loppusyksyn 2022 ohjelma on korkeatasoinen ja monipuolinen sisältäen nykyjazzia ja improvisoitua musiikkia. Syksyn ensimmäisessä yhteistyökonsertissa Tulkinnan