fbpx

Syksyn 2014 jaZZanti-konsertit

Tiistai 11.11.14 Seppo Kantosen trio

Seppo Kantonen: flyygeli, Eero Tikkanen: basso ja Joonas Riippa: rummut

Seppo Kantosen trio on syntynyt noin pari vuotta sitten ja aktivoituu tämän syksyn aikana valloittaakseen vääjäämättömästi jazzin maailman. Trio esittää Sepon uutta sävelmateriaalia. Trion ensilevy on jo osittain äänitetty ja saadaan kauppoihin ensi vuonna. Uutta mielenkiintoista pianojazzia on siis odotettavissa.

 

 

 

Tiistai 21.10.14 Trio Sanni Orasmaa, Mikko Innanen ja Kari Ikonen

Sanni Orasmaa: laulu, Mikko Innanen: puhaltimet, Kari Ikonen: flyygeli

Trio Sanni Orasmaa – Mikko Innanen – Kari Ikonen koostuu suomalaisen jazzin huippumuusikoista, silti he eivät ole esiintynyt yhdessä viime vuoden Kerava Jazzin konsertin jälkeen. Tarjoamme nyt uuden mahdollisuuden nauttia tämän yhtyeen uniikista musiikista.

Sanni Orasmaa suomalaisen jazzlaulun vähemmän tunnettu suuruus, hänen lämpimästä altostaan ja taiteellisista tulkinnoista on nyt taas mahdollista hurmaantua. Muistammehan antoisat aikaisemmat SloMotive jaZZanti-konsertit. Sanni on muusikkouransa lisäksi toiminut ansiokkaasti opettajana ja innostajana Pop & Jazz Konservatoriossa, Münchenin Musiikkikorkeakoulun jazzlaulun lehtorina ja Tampereen Yliopiston teatterityön yliopistonlehtorina alueenaan musiikki ja laulu.

Saksofonisti Mikko Innanen tunnetaan luovana oman tiensä kulkijana. Muusikkona, jonka innova­tiivisuudelle ei löydy rajoja. Eräs Mikon hienoimmista produktioista on ollut Viapori Jazziin tilaustyönä tehty Duke Ellingtonin musiikkiin perustuva konsertti, jossa Sannin laululla oli tärkeä osa. Arvioinneissa Sannin esiintymistä pidettiin hiuksia nostattavana ja jazzlaulutaiteen historiaan jäävänä. Mikon omista yhteistä mainittakoon Mikko Innanen & Innkvisitio, Mikko Innanen 10+, PLOP ja Gourmet sekä soittanut yhtyeissä Kalle Kalima & K-18, André Sumelius Tonight At Noon, ja Teppo Mäkysen Serenity Ensemble.

Erinomaisena säveltäjänä, pianistina ja syntetisoijien taitajana tunnettu Kari Ikonen tekee yhteistyötä Sannin kanssa mm. viime aikoina suosiota saaneessa SloMotive – yhtyeessä. Kari Ikonen sai viime vuonna Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinnon. Karin mainioista yhtyeistä mainittakoon Kari Ikonen trio ja Karikko.

www.sanni.fi   www.mikkoinnanen.com   www.kariikonen.com

Helsinki Jazz ja Koko Jazz Club tarjoavat kaksi huippuklubikonserttia eli etkot ja jatkot tiistaina 21.10.

jaZZanti-konsertin jälkeen voit jatkaa iltaasi Koko Loft konsertissa klo 21:00, jolloin esiintyy:

Østergaard Art Quartet (DEN/NOR/FR)

Per Jørgensen – trumpetti, Kasper Tranberg – trumpetti, Marc Ducret – kitara ja Michala Østergaard-Nielsen – rummut, sävellykset

Koko Jazz Club – Liput 20 ¬ / 15 ¬

Koko Jazzklubin sivulla lisätietoa konsertista

jaZZanti-konsertin kävijä saa 5 euron alennuksen Koko Jazzclubin kassalla näyttäessään jaZZanti-konsertin lipun.

Tiistai 23.9.14 Heikki Sarmanto – Solo – levyn julkistuskonsertti ja avoin keskustelutilaisuus:  Kypsyykö jazz vanhetessaan

Heikki Sarmanto: flyygeli

konsertti järjestetään yhteistyössä Artie Recordsin kanssa

Heikki Sarmannon tähänastinen ura muusikkona ja säveltäjänä hakee vertaistaan suomalaisessa jazzgenressä.
Sarmannon soittaessa soolokonsertteja New Yorkissa 2009, jazztoimittajat kyselivät levytyksiä näistä sooloista. Mies, joka on tehnyt yli 40 levyä, ei ollut ajatellutkaan levyttää soolomateriaalia. Nyt, vuoteen 2013 mennessä hän on nauhoittanut yli tuhat ottoa ja niistä on valikoitunut Heikki Sarmanto Solo vol. 1.

Heikki Sarmanto kertoo; Levylle on valittu kappaleita, joita olen rakastanut nuoruudestani saakka. Äänityksiä tehdessäni ajattelin myös niiden
laulajia (Billie Holiday…), muusikoita (Art Tatum, Clifford Brown, Lennie Tristano…) ja säveltäjiä (Charles Mingus, Charles Ives, Claude Debussy…), jotka kaikki merkitsevät minulle paljon.

www.heikkisarmanto.com

Konsertin jälkeen keskustelutilaisuus – Kypsyykö jazz vanhetessaan – Mistä tulet ja miten menet kohti uutta kukoistusta?

Jazzpastori Markku Salo alustaa aiheesta ja aloittaa avoimen keskustelun yhdessä maestro Heikki Sarmannon kanssa.

Tiistai 30.9.14 Kalle Kalima & Attacus

Kalle Kalima, kitara
Mika Kallio, rummut
Ville Herrala, basso

konserttia tukee Goethe Instituutti

Kari Heinilä-Kalle Kalima Duo

Yhtye soittaa Coltranen, Colemanin ja Minguksen jazzklassikoita omaperäiseen tyyliinsä. Kalima ja Kallio ovat aloittaneet musisoinnin yhdessä 20 vuotta sitten Nuijamiehet-yhtyeessä ja Herrala täydentää kolmikon osuvasti. Kaikki ovat oman alansa kokeneita konkareita, mutteivät sentään vielä ”kehäraakkeja”.

Ohjelmamuutos aikaisemmin ilmoitetusta (Kalle Kalima – Sonny Heinilä duo) johtuu sairastapauksesta.

www.kallekalima.com

 

Tiistai 28.10.14 Kuàra

Trygve Seim: saksofonit, Samuli Mikkonen: piano ja Markku Ounaskari: rummut

 

Kuára trion 2010 julkaistulla debyyttilevyllä Kuára – Psalms and Folk songs (ECM Records 2116) trio tutkiskeli suomalais-ugrilaisen kansan musiikin melodiamaailmaa ja vanhoja venäläisiä uskonnollisia hymnejä, keskeisessä roolissa oli norjalainen trumpetisti ja laulaja Per Jørgensenin ilmeikäs ja spontaani ilmaisu.

Viimeisen vuoden aikana on trio työskennellyt toisen ilmaisuvoimaisen ja ilmeikkään norjalaisen muusikon kanssa – nimittäin saksofonisti Trygve Seimin kanssa, joka on yhtä lailla ilmaisultaan juureva ja intensiivinen, mutta jolla on soitossaan selvästi erottuva lyyrinen rauhallisuus.

Trion suomalaisille jäsenille, rumpali Markku Ounaskarille ja pianisti Samuli Mikkoselle, uusi ryhmä on osittain paluuta vapaamuotoiseen soittamiseen ja spontaaniin improvisointiin, joita he alunperin toteuttivat duona, mutta myös siirtymistä uusien musiikillisten voimien määrittelemään tilaan.

Vuoden 2014 konserteissaan trio soittaa omia, nykyiselle kokoonpanolle sovitettuja sävellyksiä – näillä tuoreilla musiikillisilla komponenteilla Kuàra trio suuntaa kohti uusia horisontteja.

 

http://samulimikkonen.com/

 

Konsertteja tukevat Helsingin kulttuurikeskus ja Musiikin edistämissäätiö

Paikka ja liput

Kaikki konsertit alkavat klo 19.00 (ravintolan ovet avautuvat klo 18.30). Ravintola Laulumiehet, Hie­ta­niemenkatu 2, 00100 Helsinki. Liput 15 €, eläkeläiset, työttömät ja Helsinki Jazz ry:n jäse­net 10 €, pariskunnat 10+10€, opiskelijat 8€. Ennakkoliput: Digelius Music (www.digelius.com).

Lisää artikkeleita:

Sanni Orasmaa och Antti Lötjönen ger konsert den 24 april. Foto: Sakari Puhakka

Täydennetty jaZZanti-konserttisarjan kevätohjelma 2023

jaZZanti-konserttisarja tarjoaa tänä keväänä kiinnostavaa ja laadukasta jazzia ja improvisoitua musiikkia 16 konsertissa. Tervetuloa kuuntelemaan! jaZZanti-konsertit järjestetään viihtyisässä Hakasalmen huvilassa, Mannerheimintie 13B.

Syksyn 2022 jaZZanti-konsertteja

jaZZanti-konserttisarja syksy 2022 Helsinki Jazzin jaZZanti-konserttisarjan loppusyksyn 2022 ohjelma on korkeatasoinen ja monipuolinen sisältäen nykyjazzia ja improvisoitua musiikkia. Syksyn ensimmäisessä yhteistyökonsertissa Tulkinnan