Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Emile Parisien & Roberto Negro – Les Métanuits

29.7.2023 @ 19:00 - 20:30

Hakasalmen Huvila

Roberto Negro: piano
Emile Parisien: sopraanosaksofoni

Rakastan Ligetin musiikkia! Minä myös! Näin saksofonisti Emile Parisien ja pianisti Roberto Negro julistivat toisilleen 2014 ja pian ”Les Métanuits” näki päivänvalon. Se on heidän muunnelmansa saksofonille ja pianolle György Ligetin ensimmäisestä jousikvartetosta ”Métamorphoses nocturnes” (1953-1954).

Emile Parisien ja Roberto Negro kirjoittavat uudelleen, mukailevat ja sovittavat uuteen kuosiin Ligetin musiikkia. He avaavat ovet improvisaatiolle kunnioittaen sävelmien syvällisyyttä ja leikkisyyttä. Rytmi sijoittuu sävelkielen ytimeen, vuorotellen rauhallisen moottorin ja kofeiinihumalaisen pirun välillä.

28. toukokuuta 2023 unkarilainen mestarisäveltäjä olisi täyttänyt sata vuotta, ja samaan aikaan saksalainen ACT-levymerkki julkaisee Emile Parisienin ja Roberto Negron albumin Les Métanuits. Tänä kesänä ahkerasti kiertävää duoa kuullaan Suomessa sekä Raahen Rantajatseilla että Helsingissä jaZZanti-konserttisarjan konsertissa.

Emile Parisien on ranskalaisen jazzin keskeinen hahmo ja tunnettu sopraanosaksofonin taituri. Parisienin tuore yhtye Louise-sekstetti, jossa soittavat mm. trumpetisti Theo Crocker ja rumpali Nasheet Waits, on tämän hetken kuumimpia yhtyeitä eurooppalaisen jazzin areenalla.

Kongon Kinshasassa varttunut torinolaislähtöinen klassisen koulutuksen saanut pianisti ja säveltäjä Roberto Negro opiskeli jazzia Ranskassa, ensin Chambéryssa ja sitten Pariisissa. Palkittu visionääri on ottanut paikkansa yhtenä Ranskan uuden jazzin omaperäisimmistä ja aktiivisimmista muusikoista.

Yhteistyössä: Cooperative Full Rhizome ja Vapaat äänet

19.9.2021 keikan Youtube-tallenne

Kuva: Sakari Puhakka

Konserttia tukevat Helsingin kaupunki, Svenska Kulturfonden, Musiikki Suomi LIVE (Musiikin edistämissäätiö) ja Taiteen edistämiskeskus (Taike).

Tiedot

Päivämäärä:
29.7.2023
Aika:
19:00 - 20:30

Järjestäjä

Helsinki Jazz ry
Sähköposti:
info@helsinkijazz.fi

Muut

Lisätiedot
Liput: 25 €, eläkeläiset, työttömät ja Helsinki Jazz ry:n jäsenet 20€, opiskelijat 15 €, kahdelle 20 + 20 €. Ennakkoliput tältä sivulta.

Tapahtumapaikka

Hakasalmen Huvila
Mannerheimintie 13b
Helsinki, 00100
+ Google Map
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto