Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Silva Kallionpää Quartet

12.6.2023 @ 19:00 - 20:30

Hakasalmen Huvila

Silva Kallionpää: viulu, sävellykset
Nikita Rafaelov: koskettimet
Juuso Rinta: kontrabasso
Joonas Leppänen: rummut

Vuodesta 2017 asti toiminut neljän omaäänisen soitta­jan fuusio Silva Kallionpää Quartet ei pelkää koetella ra­jojaan. Yhtyeen ainutlaatuinen yhteissaundi ja kaavoja rikkova ilmaisu niin koskettavat kuin haas­tavatkin kuulijoita uni­versaalisti, taustasta riippumatta. Modernista jazzista ammentavat ja toisinaan määrittelemättömille urille pää­tyvät sävellykset kehystävät keskustelevaa yhtyetyösk­entelyä. Musiikki kertoo tarinoita, joihin syntyy jokaisella esityskerralla uusia vivahtei­ta.

Viulisti ja säveltäjä Silva Kallionpää on soittouransa alusta asti perehtynyt rytmimusiikkiin ja improvisointiin erityisesti itselleen rakkaan jazzmusiikin viitekehykses­sä. Kappaleissaan hän venyttää uteliaasti totuttuja muotteja ja pyrkii taiteelliseen kasvuun etsien alinomaa uu­sia ilmaisun polkuja. Kallionpään musiikillisessa kie­lessä hänen ennakkoluulottomia näke­myksiään piirtävät esiin vaikutteet eri musiikkityyleistä.

Silva Kallionpää Quartetin debyyttialbumi Unadaptable julkaistiin Eclipse Musicin kautta 15.04.2022. Levy sai positiivisen vastaanoton, ja yhtye on herättänyt mielen­kiintoa niin kotimaassa kuin kansainvälisessäkin jazzyh­teisössä. Vuonna 2022 se on tavoittanut yleisoja mui­den muassa ILMIÖ- festivaaleilla, Raahen Rantajatseil­la, Tallinnan Philly Joe’s Jazzklubilla, Odysseus-festi­vaalin päälavalla sekä We Jazz -festivaaleilla. Kvartetin toinen, demolish, transform -nimeä kantava sinkku saa­vutti ilmestyessään kuudennen paikan yli 7000 seuraa­jan Jazzia Suomesta -soittolistalla.

Silva Kallionpää Quartetin Facebook-sivu

Kuva: Sara Lehtomaa

Konserttia tukevat Helsingin kaupunki, Svenska Kulturfonden, Musiikki Suomi LIVE (Musiikin edistämissäätiö) ja Taiteen edistämiskeskus (Taike).

Tiedot

Päivämäärä:
12.6.2023
Aika:
19:00 - 20:30

Järjestäjä

Helsinki Jazz ry
Sähköposti:
info@helsinkijazz.fi

Muut

Lisätiedot
Liput: 20 €, eläkeläiset, työttömät ja Helsinki Jazz ry:n jäsenet 15€, opiskelijat 12 €, kahdelle 15 + 15 €. Ennakkoliput tältä sivulta.

Tapahtumapaikka

Hakasalmen Huvila
Mannerheimintie 13b
Helsinki, 00100
+ Google Map
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto