Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Littorina Saxophone Quartet

2.6.2023 @ 19:00 - 20:30

Hakasalmen Huvila

Maria Faust, Liudas Mockūnas, Fredrik Ljungkvist ja Mikko Innanen: saksofonit

Littorina Saxophone Quartet on uusi luova ryhmä Itämeren alueen johtavista improvisoivista saksofonisteista, Maria Faust Virosta, Mikko Innanen Suomesta, Fredrik Ljungkvist Ruotsista ja Liudas Mockūnas Liettuasta. Littorina on meren ikivanha nimi, joka yhdistää neljä saksofonistia ja he pyrkivät yhdessä tekemään musiikkia, joka on sekä vanhaa että uutta, makeaa ja suolaista, villiä ja rauhallista sekä puhdasta ja myrkyllistä – aivan kuten Itämeri.

Liudas Mockūnan (s. 1976 Panevėžys, Liettua) pääpaino on improvisoidussa ja kokeellisessa musiikissa. Sen lisäksi Mockūnas esittää nykymusiikkia solistina ja kamariyhtyemuusikkona. Hän on yksi Liettuan Jazzliiton, levy-yhtiön ”NoBusiness Records” ja Liettuan musiikkiakatemian vapaan improvisoidun musiikin MA-musiikkiohjelman perustajista. Hän kuratoi improvisoidun musiikin konserttisarjaa ”Improdimensija” Vilnassa.

Tukholmassa asuva saksofonisti ja klarinetisti Fredrik Ljungkvist (s. 1969 Kristinehamnissa, Ruotsissa) on ollut yksi aktiivisimmista ja halutuimmista improvisaattoreista kansainvälisellä näyttämöllä 34 vuoden ajan. Hän on esiintynyt yli 100 jazz-albumilla muun muassa ruotsalaisten/norjalaisten yhtyeiden kanssa kuten superyhtye Atomic, Yun Kan 5 ja Yun Kan 10. Hän on jazzsaksofonin lehtori Tukholman kuninkaallisessa musiikkikorkeakoulussa.

Mikko Innanen (s. 1978 Lapinjärvellä) on luonut pitkän kansainvälisen uran saksofonistina, improvisoijana, säveltäjänä ja bändijohtajana. Innanen on yksi Helsingin luovan musiikkikentän päävoimista, yksi levy-yhtiö Fiasko Recordsin ja konsertti- ja esittävän taiteen yhdistyksen Hietsu is Happening!:n perustajista. Vuoden 2022 DownBeat Critics Pollissa Innanen voitti Rising Star -kategorian baritonisaksofonilla.

Tällä hetkellä Kööpenhaminassa Tanskassa asuva Maria Faust (s. 1979 Kuressaaressa, Virossa) on yksi tunnetuimmista Viron jazzmuusikoista. Hänet tunnetaan parhaiten työstään kokeellisen jazzin, big band -musiikin, nykymusiikin, avantgarden, improvisoidun musiikin ja muiden vaihtoehtoisten musiikkityylien aloilla. Faust on moninkertainen Danish Music Awardsin (2014/2017/2020) ja Estonian Music Awardsin (2023/2021) voittaja. Hän opettaa sävellystä ja improvisaatiota Copenhagen Rhythm Music Conservatoriumissa.

Konserttia tukevat Helsingin kaupunki, Svenska Kulturfonden, Musiikki Suomi LIVE (Musiikin edistämissäätiö) ja Taiteen edistämiskeskus (Taike).

Tiedot

Päivämäärä:
2.6.2023
Aika:
19:00 - 20:30

Järjestäjä

Helsinki Jazz ry
Sähköposti:
info@helsinkijazz.fi

Muut

Lisätiedot
Liput: 25 €, eläkeläiset, työttömät ja Helsinki Jazz ry:n jäsenet 20€, opiskelijat 15 €, kahdelle 20 + 20 €. Ennakkoliput tältä sivulta.

Tapahtumapaikka

Hakasalmen Huvila
Mannerheimintie 13b
Helsinki, 00100
+ Google Map
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto