Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Jean-Marie Machado – Majakka

3.10.2022 @ 19:00 - 20:30

Hakasalmen Huvila

Jean-Marie Machado: piano
Ze Luis Nascimento: zarb, perkussiot
Jean-Charles Richard: saksofonit, huilut
Vincent Segal: sello

Ranskalaispianisti Jean-Marie Machado kiertää Virossa ja Latviassa 4.–14. lokakuuta uuden Majakka-kvartettinsa kanssa. Raja-aidoista piittaamatonta musiikkia on luvassa myös Helsingissä, kun yhtye ottaa varaslähdön kiertueelle Hakasalmen Huvilassa 3. lokakuuta klo 19.00.

Lokakuussa Helsinkiin saapuvan Jean-Marie Machadon kvartetti esittää kiertueellaan nimikkoalbuminsa mm. brasilialaisista äänimaisemista ja espanjalaisista impressionisteista vaikutteita ammentavaa musiikkia. Ilmaisussa yhdistyvät erilaiset kertomukset, kohtaamiset ja kulttuuriperinteet jotka ohjaavat yhtyettä kuin majakan valo merellä seilaavaa alusta. Majakka-albumin runsaat melodiat, äänet ja rytmit heräävät eloon kiertueella uuden huippukvartetin käsittelyssä.

Majakka-levyn musiikkia säveltäessään Machado kuunteli läpi aiempia levytyksiään, jotka alkoivat johdattaa musiikin suuntaa. Yhtyeen ilmaisu luo yhteyksiä vanhaan ja avaa väyliä uuteen. “Majakka on ryhmä tiennäyttäjiä. Tämä on siirtymisen musiikkia – kenties todellista nykymusiikkia”, kuvailee Machado.

Pianisti-säveltäjä Jean-Marie Machado kietoo musiikillaan maailman eri kulttuurit ja kielet rikkaaksi kokonaisuudeksi. Majakka-kokoonpanossa sävellyksen ja sovituksen huikea laatu nousee konserttilavoilla uudelle tasolle huippukokoonpanon myötä. Lyömäsoittaja Ze Luis Nascimento pursuaa kekseliäisyyttä ja yllätyksiä, saksofonisti-huilisti Jean-Charles Richard on häikäisevällä soundilla siunattu herkkä melodisti ja elegantilla soitollaan hurmaava sellisti Vincent Segal maailman musiikkien tuntija vailla vertaa.

Kuuntele Majakka-albumi Spotifyssa tai Bandcampissä

Majakka levyn on julkaissut La Buissonne yhdessä ECM Recordsin kanssa.

Mielenkiintoinen, monipuolinen ja herkkä konsertti siis odotettavissa. Ranskalainen majakka valaiskoon!

Konsertti järjestetään yhteistyössä Vapaat Äänet -agentuurin kanssa.

Kuva: Cecil Mathieu

Konserttia tukevat Helsingin kaupunki ja Svenska Kulturfonden.

Tiedot

Päivämäärä:
3.10.2022
Aika:
19:00 - 20:30

Tapahtumapaikka

Hakasalmen Huvila
Mannerheimintie 13b
Helsinki, 00100
+ Google Map
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto

Muut

Lisätiedot
Liput: 25 €, eläkeläiset, työttömät ja Helsinki Jazz ry:n jäsenet 20€, opiskelijat 15 €, pariskunnat 20 + 20 €. Ennakkoliput: Digelius Music (käteisellä), Laivurinrinne 2 tai tältä sivulta, jolloin lippujen hinnat: 27,5/22,5/16,5 €.