Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Juho Valjakka soolo ja trio

15.10.2021 @ 19:00 - 21:30

Hakasalmen Huvila

Juho Valjakka soolo

Juho Valjakka soittaa soolokonsertissaan omia sävellyksiään sekä spontaanisti hetkessä eläviä raami-improvisaatioita, joiden herkät tunnelmat ja intensiiviset jaksot rakentuvat näkemyksellisiksi kokonaisuuksiksi. Vahvojen jazzillisten vaikutteidensa lisäksi Valjakka on etsinyt sävyjä sekä tekstuureja klassisesta pianokirjallisuudesta ja luonut näiden pohjalta uutta, omaleimaista musiikkia. Sensitiivisestä kosketuksestaan ja vahvasta pianismistaan tunnustusta saanutta Valjakkaa on aina kiehtonut akustisen pianon nyanssien sekä soinnillisten ominaisuuksien hyödyntäminen, ja nämä ilmaisulliset mahdollisuudet pääsevät hyvin oikeuksiinsa soolokonsertissa.

Sairastapauksen takia kuulemme tänään vain Juhon soolon, trion esiintyminen siirtyy ensi vuoteen!

Juho Valjakka trio

Pianisti Juho Valjakka perusti ensimmäisen oman pianotrionsa vuonna 2010, ja on siitä lähtien keskittynyt omassa taiteellisessa työssään erityisesti juuri trioformaattiin. Häntä ovat aina inspiroineet kokoonpanon herkkyys ja monipuolisuus sekä uusien sävyjen etsintä perinteisen instrumentaation sisällä. Nykyinen, vuodesta 2018 toiminut kokoonpano yhdessä basisti Oskari Siirtolan ja rumpali Anssi Tirkkosen kanssa edustaa Valjakan tämänhetkistä näkemystä pianotriosta, sen historiasta ammentaen ja samalla tulevaisuutta kohti kurkottaen.

Yhtyeen musiikissa ovat vahvasti läsnä moninaiset jazzilliset elementit, joiden pohjalta trio muodostaa oman persoonallisen ja sävykkään musiikillisen maailmansa. Valjakka yhdistelee sävellyksissään rikasta jazzharmoniaa sekä modernin klassisen musiikin keinoja, jotka yhtye muovaa raikkaaksi sävelkentäksi leikittelevälle ja reaktiiviselle yhteissoitolle. Tärkeässä roolissa ovat myös erilaiset rytmiset kudelmat ja tasot, joiden kautta yhtye abstraktoi musiikkia luoden jännitteitä ja etsien uutta.

Juho Valjakka Trion nuoresta iästään huolimatta kokeneita muusikoita on voinut kuulla useiden eri yhtyeiden ja orkesterien riveissä, mm. UMO Helsinki Jazz Orchestra, Sointi Jazz Orchestra, Max Zenger Globus.

Kuva: Anssi Tirkkonen

Konserttia tukevat Helsingin kaupunki, Svenska Kulturfonden ja Music Finland LIVE (Musiikin edistämissäätiö).

Ennakkolipun ostaneille varataan paikat.

Hakasalmen huvilan terveysturvallisuusohjeet

 

Tiedot

Päivämäärä:
15.10.2021
Aika:
19:00 - 21:30

Tapahtumapaikka

Hakasalmen Huvila
Mannerheimintie 13b
Helsinki, 00100
+ Google Map
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto

Muut

Lisätiedot
Liput: 20 €, eläkeläiset, työttömät ja Helsinki Jazz ry:n jäsenet 15€, opiskelijat 12 €, pariskunnat 15 + 15 €. Ennakkoliput (käteisellä): Digelius Music, Laivurinrinne 2 tai tältä sivulta, jolloin lippujen hinnat: 22,5/16,5/13,5 €.