Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Josefiina Vannesluoma Mortal Lease

11.10.2021 @ 19:00 - 20:30

Hakasalmen Huvila

Josefiina Vannesluoma Mortal Lease

Suomen eturivin jazzmuusikoista koostuva Mortal Lease tulkitsee Josefiina Vannesluoman sävellyksiä Edith Whartonin (1862 – 1937) runoihin. Yhtyeen nimi juontuu vuonna 1909 julkaistusta sonettisarjasta ’Kuolevaisen vuokrasopimus’, joka kuvaa kypsällä iällä leimahtanutta intohimoa ja sen luomia jännitteitä merkityksellisen elämän etsinnässä. Autobiografiseksi tulkitun sonettisarjan kielikuvat kipinöivät jazzyhtyeen käsittelyssä sinfonisiksi kohtauksiksi. Yhtye debytoi Musiikkitalossa joulukuussa 2019.

Josefiina Vannesluoma: laulu
Mikael Myrskog: piano
Antti Ahoniemi: kontrabasso
Ville Luukkonen: rummut

Josefiina Vannesluoma on turkulaissyntyinen laulaja, huilisti ja säveltäjä. Kuulaasta ylärekisteristään ja improvisoinnistaan kiiteltyä Vannesluomaa inspiroivat kuvataide, kielet ja kahvilaelämä. Vannesluoma on tuttu myös yhtyeistä Nossa bossa sekä vokaaliyhtye Signe, jonka kiitelty esikoisalbumi To Sappho oli mm. vuoden 2019 jazzemmaehdokkaana.

Edith Wharton (1862 – 1937) syntyi yläluokkaiseen ja sivistyneeseen newyorkilaisperheeseen. Ajan tiukkoja sosiaalisia normeja uhmaten hän niitti jo varhaisilla kirjoituksillaan julkaisuillaan niin mainetta kuin omia tienestejä. Avioituminen 23-vuotiaana ei tuonut juuri rakkautta, mutta hän saattoi toteuttaa ambitioitaan rauhassa. Nelikymppisenä Wharton koki intohimoisen ja nopean romanssin elostelevan toimittajan Morton Fullertonin kanssa. The Mortal Lease on Whartonin omasta lemmenturbulenssista juontuva kahdeksanosainen sonettisarja, josta välittyy toisaalta kiitollisuus intohimon kokemisesta, toisaalta pettymys (suhteen käytyä mahdottomaksi) ja lopulta kieltäymys nautinnoista. Vain muutama vuosi kesäromanssin jälkeen Wharton teki elämänsä rohkeimmat päätökset – hän muutti Ranskaan, otti eron aviomiehestään ja keskittyi loppuelämänsä kirjoittamiseen ja hyväntekeväisyyteen.

Josefinan kotisivut

Kuva: Sakari Puhakka

Musiikkiarkisto jakaa konsertin jälkeen Erik Lindströmin apurahan ja apurahan saaja soittaa soolon tämän jälkeen. Lisätietoja apurahasta.

Konserttia tukevat Helsingin kaupunki, Svenska Kulturfonden ja Music Finland LIVE (Musiikin edistämissäätiö).

Ennakkolipun ostaneille varataan paikat.

Hakasalmen huvilan terveysturvallisuusohjeet

Tiedot

Päivämäärä:
11.10.2021
Aika:
19:00 - 20:30

Tapahtumapaikka

Hakasalmen Huvila
Mannerheimintie 13b
Helsinki, 00100
+ Google Map
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto

Muut

Lisätiedot
Liput: 20 €, eläkeläiset, työttömät ja Helsinki Jazz ry:n jäsenet 15€, opiskelijat 12 €, pariskunnat 15 + 15 €. Ennakkoliput (käteisellä): Digelius Music, Laivurinrinne 2 tai tältä sivulta, jolloin lippujen hinnat: 22,5/16,5/13,5 €.