Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Kadi Vija Key Project – Extended Powerspots levyjulkkari

20.1.2023 @ 19:00 - 20:30

Hakasalmen Huvila

Kadi Vija Key Project

Kadi Vija: laulu
Max Zenger: bassoklarinetti
Tuomo Dahlblom: kitara
Tuomas Timonen: rummut

Kotimaisen jazzin huipuista koostuvan Kadi Vija Key Projectin poikkeuksellinen instrumentaatio luo pehmeän, mutta huomiota herättävän soundin, jota Vijan ainutlaatuinen äänitaide tukee saumattomasti. Flame Jazz Recordsin marraskuussa julkaisemalla Extended Powerspots -levyllä muusikoiden vuoropuhelu entistäkin maagisempaa. Kamarimusiikinomaisessa ensemblessä bassoklarinettia soittaa turkulaislähtöinen Max Zenger, kitaraa Tuomo Dahlblom ja rumpuja Tuomas Timonen. Muusikot ovat niittäneet mainetta mm. Maxxxtetin, Herdin ja UMO Helsinki Jazz Orchestran riveissä.

Tuoreella albumilla säveltäjä Vija kuuntele sinnikkäästi omaa vaistoaan. Hän on pyrkinyt antamaan kaikelle, aluksi oudolta ja ehkä jopa väärältäkin tuntuvalle, toisen mahdollisuuden. Levyn kappaleet tekevät tutkimusmatkaa alastomuuteen, haavoittuvuuteen ja yksityiskohtiin keskittymiseen.

– Olen taitelijana vahvistanut omaa näkemystäni, miten haluan musiikkiani ilmaista. Yhä enemmän koen ihmisääneni instrumentiksi, ja samalla olen todennut, että silläkin on omat rajansa, kuten kaikilla muilla instrumenteilla. Minussa on herännyt yhä suurempi halu kokeilla kaikkea vähän outoa ja ennenkuulumatonta, ja huomaan, että Tuomas, Tuomo ja Max tekevät sitä samaa! Kappaleet antavat kokeiluihin tilaa ja mahdollisuuksia. Rajoja on tämän levyn myötä ehdottomasti ja oikeutetusti rikottu, Vija kertoo.

Kadin kotisivut

Kuva: Sakari Puhakka

Konserttia tukevat Helsingin kaupunki, Svenska Kulturfonden ja Music Finland LIVE (Musiikin edistämissäätiö).

Tiedot

Päivämäärä:
20.1.2023
Aika:
19:00 - 20:30

Järjestäjä

Helsinki Jazz ry
Sähköposti:
info@helsinkijazz.fi

Muut

Lisätiedot
Liput: 20 €, eläkeläiset, työttömät ja Helsinki Jazz ry:n jäsenet 15€, opiskelijat 12 €, kahdelle 15 + 15 €. Ennakkoliput: Digelius Music (käteisellä), Laivurinrinne 2 tai tältä sivulta.

Tapahtumapaikka

Hakasalmen Huvila
Mannerheimintie 13b
Helsinki, 00100
+ Google Map
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto