Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Kansainvälinen Jazzpäivä

30.4.2022 @ 08:00 - 23:30

Hyvää UNESCOn Kansainvälistä jazzpäivää 30.4.!

UNESCO nimitti vuonna 2011 30.4. Kansainväliseksi jazzpäiväksi, ja siitä eteenpäin jazz taidemuotona on virallisesti tunnustettu rauhan, kulttuurien välisen vuoropuhelun, monimuotoisuuden sekä ihmisoikeuksien ja ihmisarvon kunnioittamisen edistäjänä. Kansainvälinen jazzpäivä nostaa esiin jazzia ja sen diplomaattista tehtävää yhdistää ihmisiä ympäri maailmaa. Kuten jazzlegenda, UNESCOn hyvän tahdon lähettiläs Herbie Hancock on jo todennut, jazzissa on toivoa ja solidaarisuutta, joita me kaikki tarvitsemme näinä aikoina.

Suomen Jazzliiton Jazzpäivä-kampanjan kotimaisina kasvoina toimivat vuonna 2022 saksofonisti Timo Lassy ja kontrabasisti Kaisa Mäensivu.

”Jazzmusiikin universaali kieli tuo ihmisiä yhteen, sykkii rauhan ja suvaitsevaisuuden puolesta,” Lassy kertoo omasta näkemyksestään jazzin asemasta maailmassa.

“Jazzmusiikki on ihmisten luoma kommunikaation kieli, jolla välitetään tunteita, empatiaa ja iloa. Sen olemassaolo vakuuttaa minut siitä, että meissä ihmisissä on paljon hyvää,” Mäensivu sanoo jazzin roolista nykypäivänä.

Jazzpäivä soikoon!

Tiedot

Päivämäärä:
30.4.2022
Aika:
08:00 - 23:30