Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Mikko Iivanainen – Lullaby For Lost Souls

14.4.2023 @ 21:30 - 22:30

Viirus-teatteri

Mikko Iivanainen: kitarat

Konsertti juhlistaa kitaristi/säveltäjä Mikko Iivanaisen uutta sooloalbumia ’Lullaby For Lost Souls’, jonka sävellyksiä taiteilija esittää sekä akustisella että sähkökitaralla. Iivanainen käyttää myös matalampivireistä baritonikitaraa ja joissakin sähköisissä kappaleissa luupperia.

Uusi levy äänitettiin lokakuussa 2022 kokonaan yhdessä päivässä. Lähes kaikki kappaleet ovat ensimmäisiä ottoja. ’Halusin mahdollisimman tuoreen, rehellisen ja liven kuuloisen lopputuloksen. Äänittäjäksi valikoitui Mimix Studion Jyri Sariola, joka loihti loistavat soundit sekä akustiselle, että sähkökitaralle.’

’Musiikilla on todella suuri ja moninainen merkitys itselleni. Lohtu on yksi asia, jota saan sekä kuuntelijana että esittäjänä. Koen jonkinlaista vastuuta tuottaa sellaista musiikkia, jossa tämä elementti olisi läsnä. Ajatus siitä, että emme ole yksin tässä universumissa vaikka maailma ympärillä olisi kuinka sekaisin. Jos saan yhdessäkin kuulijassa tapahtumaan pienenkin liikkeen, silloin koen onnistuvani’.

Mikko Iivanainen on monista kokoonpanoista tuttu monipuolinen kitarataiteilija, joka on tehnyt viimeaikoina yhteistyötä mm. Johanna Iivanaisen, Maria Kalaniemen, Timo Alakotilan, Edu Kettusen ja Mika Kuokkasen kanssa.

Projekti sooloartistina alkoi vuonna 2019 ja ominaista siinä on tasaveroinen suhde kitaran soiton ja säveltämisen välillä. Ne ovat ikäänkuin kolikon molemmat puolet, jotka ruokkivat toisiaan. Iivanainen on aiemmin julkaissut kaksi soololevyä: Progesävyisen ensemble albumin ’Last Room’ (2014) ja soolokitara levyn ’A River Runs Through It’ (2020).

”Iivanainen on ennen kaikkea sointipaletin mestari, näpeistä ja vehkeistä löytyy valtaisa soundivaikoima”
-Suomijazz

”Mikko Iivanainen bends, swells and suddenly stops notes at the most microscopic level, as if Jeff Beck had dedicated himself exclusively to jazz over the past 30 years.”
-All About Jazz

Kuva: Rene Jakobson

Konsertti järjestetään yhteistyössä Viirus-teatterin kanssa.

Liput: 15 €, eläkeläiset, työttömät ja Helsinki Jazz ry:n jäsenet 12 €, opiskelijat 10 €, kahdelle 12 + 12 €. Ennakkoliput Viirus teatterin sivulta

Konserttia tukevat Helsingin kaupunki, Svenska Kulturfonden ja Music Finland LIVE (Musiikin edistämissäätiö).

Tiedot

Päivämäärä:
14.4.2023
Aika:
21:30 - 22:30

Järjestäjä

Helsinki Jazz ry
Sähköposti:
info@helsinkijazz.fi

Tapahtumapaikka

Viirus-teatteri
Välimerenkatu 14
Helsinki, 00220 Suomi
+ Google Map
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto