Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Per Texas Johansson & Kari Ikonen

17.4.2023 @ 19:00 - 20:30

Hakasalmen Huvila

Per Texas Johansson: klarinetit
Kari Ikonen: piano

Kun Kari Ikonen kuuli mestariklarinetisti Per Texas Johansonin bändiä Pori Jazzissa vuonna 2016, hän tuumi että kehveli soikoon, joskus pitää soittaa kimpassa. Tätä yritettiin jo 2020, ja vielä uudestaan 2021, mutta kaikki tietävät miten siinä kävi.

Yhteiskonsertti onnistui lopulta Tukholmassa viime vuonna, ja ruotsalaisyleisö oli haltioissaan… ja nyt tätä kaksikkoa kuullaan Helsingissä! Luvassa on niin sävellettyjä kuin improvisoitujakin ääniä, niin enkeleiden laulua kuin maahisten karjuntaakin, ja toki duon lisäksi myös soolonumeroita.

Emma-pystillä, Yrjö-palkinnolla ja kansainvälisillä sävellyskilpailuvoitoilla aateloitu pianisti, moogisti ja säveltäjä Kari Ikonen (s. 1973) tunnetaan omien projektiensa lisäksi yhteistyöstä mm. UMO Helsinki Jazz orkesterin, Orchestra Nazionale della Lunan, Lee Konitzin, Louis Sclavisin, Ingrid Jensenin ja Bob Mosesin kanssa. Hän on esiintynyt Venäjällä ja USA:ssa, Kauko- ja Lähi-Idässä, Australiassa, Afrikassa ja yli 30:ssä Euroopan maassa. Levytyksiä on viitisenkymmentä, joista 9 hänen omalla nimellään.

Tukholmalainen Per Texas Johansson työskentelee säveltäjänä, sovittajana ja puhallinsoittajana. Hän soittaa erilaisia puhaltimia, klarinetteja, saksofoneja, huilua ja oboeta. Hän on tehnyt useita levyjä omissa nimissään ja voittanut kahdesti Ruotsin vuoden parhaan jazzlevytyksen palkinnon sekä useaan otteeseen ehdolla Ruotsin Grammy -palkinnon saajaksi. Omien yhtyeidensä lisäksi hän työskentelee eri yhtyeissä eri genreissä, mukaan lukien jazz, impro, pop ja klassinen musiikki. Hän on viime vuosina keskittynyt enemmän klarinettiperheeseen, mukaan lukien bassoklarinetti ja kontrabassoklarinetti.

Kuvat: Per Texas Johansson – Tina Axelsson ja Kari Ikonen – Sakari Puhakka

Konserttia tukevat Helsingin kaupunki, Svenska Kulturfonden ja Musiikki Suomi LIVE (Musiikin edistämissäätiö).

 

Tiedot

Päivämäärä:
17.4.2023
Aika:
19:00 - 20:30

Järjestäjä

Helsinki Jazz ry
Sähköposti:
info@helsinkijazz.fi

Muut

Lisätiedot
Liput: 20 €, eläkeläiset, työttömät ja Helsinki Jazz ry:n jäsenet 15€, opiskelijat 12 €, kahdelle 15 + 15 €. Ennakkoliput: Digelius Music (käteisellä), Laivurinrinne 2 tai tältä sivulta.

Tapahtumapaikka

Hakasalmen Huvila
Mannerheimintie 13b
Helsinki, 00100
+ Google Map
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto