Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Naïssam Jalal (FR) – Quest Of The Invisible – Konsertti on peruttu

14.4.2020 @ 19:00

Balderin sali

Joudumme perumaan tämänkin konsertin. Emme tällä hetkellä pysty sanomaan, milloin konsertti järjestetään uudelleen.

Naïssam Jalal: huilu, nay, ääni, sävellykset
Leonardo Montana: piano
Claude Tchamitchian: kontrabasso

Syyrialaistaustainen huilisti Naïssam Jalal tuo Suomeen huhtikuussa kehutun trionsa. Quest of the Invisible -yhtyeessä hänen kanssaan soittavat pianisti Leonardo Montana ja basisti Claude Tcha­mitchian. Raahen Rantajatseilla 2019 hienon Suomen debyytin tehnyt ranskalaisyhtye aloittaa kuu­den konsertin kiertueen Helsingin Balderin salista tiistaina 14. huhtikuuta.

Quest of the Invisible on Euroopassa kovassa nosteessa olevan huilisti Naïssam Jalalin ajankohtai­nen kokoonpano, jonka meditatiivinen musiikki hakeutuu arkisen yläpuolelle. Hiljaisuudella on kes­keinen osa tässä transsissa, joka sijoittuu itämaisen mystiikan tradition ja modaalisen jazzin risteys­kohtaan. Syyrialaistaustainen Jalal on kutsunut mukaansa ”näkymättömän etsintään” kaksi instru­menttinsa mestaria: ranskalaisbrasilialaisen pianisti Leonardo Montanan ja Suomessa vuosien var­rella useasti esiintyneen ranskalaisbasisti Claude Tchamitchianin.

Vuonna 2017 perustetun trion debyyttialbumi ilmestyi keväällä 2019 Les Couleurs du son -merkillä ja on saanut laajasti huomiota ja kiitosta. Quest of the Invisible -tuplalevyn toisella levyllä trioko­koonpano laajentuu kvartetiksi yhdessä arvostetun amerikkalaisrumpali Hamid Draken kanssa, joka tässä keskittyy soittamaan itämäistä daf-käsirumpua. Albumi palkittiin vuoden 2019 Victoires du jazz -tunnustuksella, joka on Ranskan suurin jazzalan palkintosarja.

Pariisissa varttunut ja klassista huilua opiskellut Naïssam Jalal palasi juurilleen Damaskokseen ja Kairoon opiskelemaan arabialaista musiikkia alan mestarien johdolla, ja on uransa aikana vaikutta­nut niin perinteistä arabimusiikkia, afrikkalaista musiikkia, jazzia kuin räppiäkin esittävissä kokoon­panoissa. Jalalin omien yhtyeiden ilmaisussa kohtaavat improvisaatio ja itäiset ja läntiset estetiikat sekä vahva humaani viesti. Vuodesta 2011 lähtien Jalal on johtanut monikansallista ja kantaaottavaa Rhythms of Resistance -yhtyettä.

”Emme väitä, että olisimme löytäneet näkymättömän; suurimmat mystikot ovat omistaneet koko elämänsä sille ja vain joskus onnistuneet. Se, että olemme ottaneet askeleen kohti näkymätöntä, puskee meitä eteenpäin tutkimaan uusia soittotapoja, kokemaan uusia tuntemuksia, kääntymään si­simpämme ytimeen käyttäen hiljaisuutta ja transsia.” kertoo Jalal.

”Kolmikon välille tihentyy saman tien näkymätön verkko, joka vie muusikoiden välisen kuuntele­misen ja reagoimisen huippuunsa. Qu­est of the In­vi­sib­le -trio on mie­len­ti­la, me­di­ta­tii­vi­nen kokem­us, miel­tä puh­dis­ta­va.”

– Sari Jaatinen, Raahen seutu 28.7.2019

Naïssaimin kotisivut

Naïssam Jalal – Quest of the Invisible – “Al Leil” Live @Banlieues Bleues – Un film de Gilles Le Mao

Konserttia tukevat Helsingin kaupunki ja Musiikin edistämissäätiö. Yhteistyössä Vapaat Äänet -tuotannon kanssa.

Kuvat: Sakari Puhakka

Kiertueen muut paikka­kunnat ovat Turku, Tampere, Seinäjoki, Äänekoski ja Joensuu, johon Suomen viikko päättyy sun­nuntaina 19.4. Sen jälkeen kiertue jatkuu Baltiassa huipentuen Jazzkaar-festivaalilla Tallinnassa lauantaina 25.4. Kiertueen tuottaa Vapaat Äänet

Claude Tchamitchian

 

Tiedot

Päivämäärä:
14.4.2020
Aika:
19:00

Tapahtumapaikka

Balderin sali
Aleksanterinkatu 12
Helsinki, 00170 Suomi
+ Google Map
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto