Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Verneri Pohjola ja Mika Kallio

8.9.2020 @ 19:00

Ravintola Laulumiehet

18€

Verneri Pohjola: trumpetti ja Mika Kallio: lyömäsoittimet

Trumpetisti Verneri Pohjola ja monipuolinen lyömäsoitintaiteilija Mika Kallio ovat olleet duo jo viisitoista vuotta. Heidän musiikilliset persoonansa tukevat toisiaan orgaanisesti ja luontevasti. Duon musiikki perustuu vapaaseen improvisaatioon ja on ainutlaatuisuudessaan omaa luokkaansa.

Pohjola ja Kallio julkaisivat duolevyn Animal Image brittiläisen Edition Records -levymerkin kautta vuonna 2018. Animal Image on Perttu Saksan Eläimen Kuva elokuvaan sävelletty kuuden meditatiivisen ja vähäeleisyydessään äärimmäisen voimakkaan kappaleen kokonaisuus, jolla Pohjolan ja Kallion yhteissoitto hengittää luontevasti. Animal Image on kuitenkin enemmän kuin elokuvan ääniraita.

Kuvataiteilija ja valokuvaaja Perttu Saksa otti yhteyttä Pohjolaan muutama vuosi sitten ehdottaakseen yhteistyötä Pohjolan ja Kallion duon kanssa. Saksan runollinen kuvakerronta ja visio vakuutti kaksikon heti ja lopputuloksena syntyi saumattomasti musiikkia sekä kuvaa yhdistelevä kokonaisuus. Saksan viipyilevä, piilevän intensiivinen kuvakieli löysi täydellisen vastinparin Pohjola-Kallio-duon musiikista, ja toisinpäin. “Elokuva kertoo kuvitteellisella tasolla ihmisen ja eläimen ikiaikaisesta suhteesta”, Saksa sanoo. “Elokuvan musiikki on sanaton kieli näiden kahden maailman välillä, ja samalla kutsu eläimeksi muuttumiseen. Musiikillinen improvisaatio on dialogia ilman puhetta. Sen avulla on mahdollista kadottaa kieli ja löytää uusia tapoja tuntea ja kuvitella uusia elämänmuotoja.”

Konserttia tukevat Helsingin kaupunki ja Musiikin edistämissäätiö.

Konsertin yhteydessä Musiikkiarkisto jakaa Erik Lindströmin apurahan nuorelle jazzmuusikolle https://musiikkiarkisto.fi/toiminta/erik-lindstromin-rahasto.php. Apurahan saaja soittaa lopuksi Vernerin ja Mikan kanssa. Viime vuonna stipendin sai Aleksi Heinola, kukahan tänä vuonna?

Kuvat: Sakari Puhakka

Konsertti toteutetaan pienellä yleisökapasiteetilla turvavälit huomioiden. Ennakkojärjestelyillä, turvaväleillä ja tehostetuilla hygieniaratkaisuilla pyritään takaamaan asiakkaille, esiintyjille ja henkilökunnalle mahdollisimman turvallinen konserttielämys. Pyydämme konserttiasiakkaitamme noudattamaan ohjeistustamme:

  • Saapuminen konserttiin on kielletty, mikäli sinulla on flunssan oireita tai olet koronaviruksen altistusketjussa. Sairastapauksessa lipulla on palautusoikeus.

  • Vältä lähikontaktia muiden konserttiasiakkaiden kanssa. Takaamme istumapaikan kaikille asiakkaille. Paikat täytetään saapumisjärjestyksessä.

  • Pese tai desinfioi kätesi heti saavuttuasi, WC-käynnin yhteydessä ja lähtiessäsi.

  • Otathan muut asiakkaat huomioon jonottaessasi.

  • Suosimme maksutavoissa korttimaksua. Jos ostat levyjä, käytä vain korttimaksua.

  • Älä juo samasta lasista tai pullosta toisten kanssa.

  • Noudatamme kaikessa siisteydessä ja hygieniassa Sosiaali- ja terveysministeriön antamia ohjeita.

Tiedot

Päivämäärä:
8.9.2020
Aika:
19:00
Hinta:
18€

Tapahtumapaikka

Ravintola Laulumiehet
Hietaniemenkatu 2
Helsinki., 00100 Suomi
+ Google Map
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto

Muut

Lisätiedot
pariskunnat 12+12 €, eläkeläiset, työttömät ja Helsinki Jazz ry:n jäsenet 12 € ja opiskelijat 10 €.