Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Peter Evans & Sofia Jernberg, Mikko Innanen & Antti Lötjönen, Hietsun Impro-Orkesteri ja kaksi kantaesitystä

8.12.2021 @ 19:00 - 21:00

Hietsun paviljonki

Peter Evans & Sofia Jernberg, Paavo Korpijaakko: Hiisi, Sami Klemola: Teos kitaralle, kontaktimikrofonille ja urkusyntetisaattoripedaalille, Mikko Innanen & Antti Lötjönen, Hietsun Impro-Orkesteri

Vuoden viimeisessä konsertissa 8. joulukuuta Hietaniemen rantamiljöön ottaa haltuun Suomessa ensi kertaa vierailevat Peter Evans ja Sofia Jernberg.

New Yorkissa asuvaa Peter Evansia on kuvailtu sukupolvensa innovatiivisimmiksi trumpetisteiksi, joka liukuu vaivattomasti niin jazzin, improvisaation kuin nykymusiikin aalloilla. Evansin aisaparina on ruotsalainen laulaja-säveltäjä Sofia Jernberg, jonka kokeellinen tekniikka ja monipuolinen tyyli haastaa niin genrerajoja kuin perinteisiä käsityksiä vokaalimusiikista. Tallenne kaksikon ensiesiintymisestä Latvian Skaņu Mežs -festivaalilla 2018 on katsottavissa Youtubessa.

Hietsu is Happening! esittelee joulukuussa myös kaksi kantaesitystä. Suomalaisen musiikin päivälle osuvassa konsertissa kuullaan Paavo Korpijaakon bassoklarinetille ja mikrotonaaliselle kitaralle säveltämä Hiisi. Teoksen myötä Korpijaakko sukeltaa ensimmäistä kertaa mikrotonaalisen musiikin maailmaan, jonka konsertissa herättävät henkiin bassoklarinetisti Heikki Nikula sekä mikrotonaalisella kitaralla varustettu Petri Kumela.

Joulukuun toinen kantaesitys on Sami Klemolan uusi teos kitaralle, kontaktimikrofonille ja urkusyntetisaattoripedaalille. Kokeellisen, elektroakustisen musiikin yhtenä keskeisimpänä hahmona tunnetun Klemolan teos etsii musiikkia hälyjen, häiriöiden ja hiljaisuuden keskeltä.

Konsertissa esiintyvät lisäksi improvisoinnin merkeissä Mikko Innanen ja Antti Lötjönen sekä kaikista illan esiintyjistä koostettu Hietsun Impro-Orkesteri. ”Olemme onnekkaita, kun saamme edelleen toimia Hietsun Paviljongin historian kyllästämissä tiloissa ja tunnelmallisessa ympäristössä. Syystalven pimeät illat hiljentyneen Hietarannan ja Hietaniemen hautuumaan välissä saavat muusikoiden ja kuulijoiden mielet avoimiksi ja nöyriksi kohtaamaan uusi ja ennalta arvaamaton”, kuvailee Mikko Innanen.

Hietsu is Happening! on Hietsun paviljongilla ja sen ympärillä vuodesta 2016 järjestetty yllätyksellinen, monitaiteellinen ja monimuotoinen tapahtumasarja, jonka taiteellisina kuraattoreina toimivat paviljongilla majailevat muusikot Mikko Innanen, Petri Kumela ja Antti Lötjönen. Joulukuun konsertin myötä eri teemojen ympärille kiedottuja tapahtumia on järjestetty jo 24 kertaa.

Konsertissa on käytössä koronapassi kaikille 16 vuotta täyttäneille. Suosittelemme kasvomaskin käyttöä. Saavuthan konserttiin hyvissä ajoin.

Konsertti järjestetään yhteistyössä Helsinki Jazz ry:n kanssa. Helsinki Jazz ry:n toimintaa tukevat Helsingin kaupunki, Svenska Kulturfonden ja Music Finland LIVE (Musiikin edistämissäätiö).

HIETSU IS HAPPENING! 8.12. klo 19

Peter Evans & Sofia Jernberg
Peter Evans: trumpetti, Sofia Jernberg: laulu

Paavo Korpijaakko: Hiisi (kantaesitys)
Heikki Nikula: bassoklarinetti, Petri Kumela: mikrotonaalinen kitara

Sami Klemola: Teos kitaralle, kontaktimikrofonille ja urkusyntetisaattoripedaalille (kantaesitys)
Petri Kumela: kitara

Mikko Innanen & Antti Lötjönen
Mikko Innanen: saksofoni, Antti Lötjönen: kontrabasso

Hietsun Impro-Orkesteri:
Illan kaikki esiintyjä

Kuva: Sofia Jernberg – Jon Edergren

Musiikin valtionpalkinto on myönnetty 17.11.21 Hietsun Paviljongin musiikkitoiminnasta Hietsu is Happening ry:lle ja Klassinen Hietsu ry:lle

Hietsun Paviljonki on rikastuttanut toiminnallaan Töölön ja Helsingin musiikkielämää jo vuosia. Samoissa tiloissa toimii kaksi ryhmää Hietsu is Happening ry ja Klassinen Hietsu ry. Molemmat ryhmät koostuvat avarakatseisista, rohkeista ja ennen kaikkea valovoimaisista taiteilijoista.

Ohjelmistoa suunnitellaan aina laatu edellä, mutta samalla ennakkoluulottomasti ja riskejä kaihtamatta. Työryhmien tavoitteena on ollut rohkaista ohjelmiston taiteilijoita tekemään jotain uutta, tuntematonta ja haastavaa. Konserteissa yhdistetään luovasti klassista, jazzia, improvisaatiota, kirjallisuutta, tanssia ja kuvataidetta.

Hietsu is Happening ry:n ja Klassinen Hietsu ry:n yhteisöjen jäsenet ovat jo pitkään omalla esimerkillään osoittaneet miten tärkeää on haastaa itseään, etsiä uutta ja ottaa riskejä. Tämä välittyy Hietsun Paviljongin rikkaan monimuotoisissa konserteissa, ja se on nostanut Töölön kylätalon mielenkiintoisimmaksi paikallistoimijaksi Helsingissä, ja siten rohkaisevaksi esimerkiksi koko Suomen musiikkikentälle.

Tiedot

Päivämäärä:
8.12.2021
Aika:
19:00 - 21:00

Järjestäjä

Muut

Lisätiedot
Liput: 25 €, eläkeläiset, työttömät ja Helsinki Jazz ry:n jäsenet 20€, opiskelijat 15 €, pariskunnat 20 + 20 €. Ennakkoliput: Digelius Music (käteisellä), Laivurinrinne 2 tai tältä sivulta, jolloin lippujen hinnat: 27,5/22,5/16,5 €.

Tapahtumapaikka

Hietsun paviljonki
Hiekkarannantie 9, Helsinki,
Helsinki, 00100 Suomi
+ Google Map