Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Teppo Hauta-ahon muistokonsertti

9.6.2022 @ 19:00 - 23:00

Savoy-teatteri

Järjestämme yhteistyössä Savoy-teatterin kanssa 9.6 Teppo Hauta-ahon monipuolisen muistokonsertin, jossa esiintyy laaja joukko Tepon taiteilijaystäviä eri elämänvaiheilta ja kokoonpanoista: pianistit Eero Ojanen, Meri Louhos ja Carita Holmström (myös laulu), saksofonistit Eero Koivistoinen, Junnu Aaltonen, Mikko Innanen ja Harri Sjöström, kitaristit Kalle Kalima ja Jukka Kääriäinen, klarinetisti Heikki Nikula, rumpalit Reiska Laine ja Olavi Louhivuori, tanssija-koreografi Reijo Kela sekä basistit Uffe Krokfors, Ville Herrala, Antti Lötjönen, Dan Styffe, Fanni Hoppari, Kaapo Kangas, Tapio Lydecken, Marja-Helena Ojanperä, Maukka Siirala, Eero Tikkanen ja Juho Vikman.

Teppo Hauta-aho (1941-2021) oli suomalainen kontrabasisti ja säveltäjä. Hän oli tunnustettu muusikko niin klassisen musiikin, jazzin ja improvisaatiomusiikin piireissä. Hauta-aho sävelsi paljon orkesteri- ja kamarimusiikkia, ja hänen tuotantonsa kontrabassolle on laaja. Hauta-aho soitti Helsingin Kaupunginorkesterissa ja Suomen Kansallisoopperan orkesterissa, kunnes siirtyi vapaaksi taiteilijaksi vuonna 1999.

Hauta-aho soitti mm. Cecil Taylorin, Evan Parkerin, Anthony Braxtonin, Yoko Miuran ja Marilyn Crispellin kanssa sekä yhtyeissä, kuten Tuohi Quartet, Kalmisto-Klangi, Quintet Moderne, Trio Nueva Finlandia, Töölön Bassotrio ja Olavi trio.

Teppo vaikutti myös jaZZanti-konserttisarjan syntymiseen ja oli alkuvaiheessa meidän taustatukenamme.

Konsertti on ainutlaatuinen kokonaisuus usealta musiikin osa-alueelta.

Konserttia tukee Suomen Kulttuurirahaston Uudenmaan rahasto.

Kuva: Maarit Kytöharju

Helsinki Jazz ryn jäsenille liput yhteishankintana.

Muut: Liput 47/37/15 € Savoyn liput Lippu.fi palvelusta

Tiedot

Päivämäärä:
9.6.2022
Aika:
19:00 - 23:00

Järjestäjä

Tapahtumapaikka

Savoy-teatteri
Kasarmikatu 46-48
Helsinki, 00130 Suomi
+ Google Map
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto