Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Ullén – Bergman – Lund: Space

5.12.2022 @ 19:00 - 20:30

Hakasalmen Huvila

Lisa Ullén (SE): piano, Elsa Bergman (SE): kontrabasso ja Anna Lund (SE): rummut

Ullén – Bergman – Lund on Tukholmassa toimiva pianotrio, joka soittaa vapaasti improvisoiden ja joka yhdistää amerikkalaista free jazz -perinnettä sekä nykymusiikkia. Yhdistämällä raakaa voimaa ja kiinnittämällä kiihkeästi huomiota yksityiskohtiin, kolme muusikkoa saavat jokaisen hetken säkenöimään mahdollisuuksia. Tässä ääniavaruudessa jokainen liike on tärkeä.

Ullén, Bergman ja Lund ovat kaikki merkittäviä toimijoita skandinaavisessa free jazz piireissä, ja trio tapasi ensimmäisen kerran Anna Högberg Attack sekstetissä ja ovat sittemmin soittaneet yhdessä useissa yhteyksissä. Heidän debyyttialbuminsa Space äänitti Mats Äleklint pandemian aikana vuonna 2021 legendaarisessa Fylkingenissä, ja sen julkaisi amerikkalainen levy-yhtiö Relative Pitch Records vuonna 2022.

Levy ilmentää trion omaa improvisaatioestetiikkaa. Muusikot tahdistuvat innolla toistensa kanssa ja he löytävät yhteisen perustan rytmeille, jotka rullaavat ja muuttuvat, myllertävät yhdessä vaiheessa ja muokkautuen sitten hienostuneiksi seuraavassa. Bergman johdattaa vaistomaisesti lämpimän ja tukevan bassosointinsa Lundin lennokkaan symbaalisoiton ja nytkähtävien virvelirytmien lävitse, mikä tarjoaa vankan perustan Ullénin kiivaille klustereille ja myrskyisille säveltulville, mutta myös hänen hauraimmille ilmaisulle, vaikka se merkitsisikin hiljaisuutta. Jokainen muusikko käyttää silloin tällöin laajennettuja tekniikoita ja äänivariaatioita , mutta viime kädessä pääpaino on hienostuneessa spontaanissa vuorovaikutuksessa.

Yhtye esiintyi tämän vuoden Jazzfest Berlin:ssä.

Kuva: Tina Axelsson

Konserttia tukevat Helsingin kaupunki, Svenska Kulturfonden, Music Finland LIVE (Musiikin edistämissäätiö) ja Swedish Arts Council.

Tiedot

Päivämäärä:
5.12.2022
Aika:
19:00 - 20:30

Tapahtumapaikka

Hakasalmen Huvila
Mannerheimintie 13b
Helsinki, 00100
+ Google Map
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto

Muut

Lisätiedot
Liput: 25 €, eläkeläiset, työttömät ja Helsinki Jazz ry:n jäsenet 20€, opiskelijat 15 €, kahdelle 20 + 20 €. Ennakkoliput: Digelius Music (käteisellä), Laivurinrinne 2 tai tältä sivulta, jolloin lippujen hinnat: 27,5/22,5/16,5 €.