fbpx

jaZZanti-konsertti 22.10.2013 klo 19.00: Kellari Trio – Mike Koskinen, Mikko Innanen ja Teppo Hauta-aho

Kellari Trio on syntynyt kellarissa. Se on spontaania improvisoitua musiikkia soittava yhtye. Teemu, Mike & Mikko kokoontuivat spontaanin improvisoidun musiikin sessioon Kalmiston kellarissa Miken viime Suomen vierailulla, ja kellarin kaikuja kumiseva äänitys onnistui hienosti. Nämä Suomen jazzin eri sukupolvista peräisin olevat muusikot tuntevat toisensa hyvin, ja vaikka muutama teema on edeltä käsin sovittu, niin paljon ohjeita ei tarvita, kun musiikki lähtee lentoon pitkillä kaarilla. Jokainen kuuntelee ja on hetkessä valmis tutkimaan uusia soundeja ja improvisaation mahdollisuuksia – hyvällä ammattitaidolla höystettynä.
Trumpetisti Heikki “Mike” Koskinen lähti Suomesta 70-luvulla opiskelemaan Bostonin Berklee College of Music’iin. Sieltä hän muutti San Franciscoon, ja on toiminut lahtialueella aktiivisesti omien jazz­yhtyeittensä parissa, sekä myös sovittajana, filmisäveltäjänä ja musiikkipedagogina. Hän on sovittanut ja johtanut lahtialueen erityylisiä suomalaisyhtyeitä ja toimitti kymmenen vuotta viikoittaista radio-ohjelmaa “Studio Finland”. Ennen Amerikkaan muuttoaan Mike soitti Suomessa mm. Edward Vesalan, Kalmiston Klangin, Paroni Paakkunaisen, Eero Koivistoisen, Heikki Sarmannon ja Soulset yhtyeissä. Miken omalla kvintetillä vuonna 75 levytetty “Sunwebs” (Love Records) saa vieläkin huomiota osakseen Suomen jazzpiireissä. Miken pääinstrumentit ovat nykyään Morrison Digital Trumpet, tenorinokkahuilu ja piano.
Morrison Digital Trumpet on Australiassa kehitetty sähköinen MIDI trumpetti. Se on tehty varsinaisesti trumpetistien käyttöön, ja sitä oli suunnittelemassa huippujazztrumpetisti James Morrison. Sormitukset ovat samat kuin akustisella trumpetilla, mutta rekisteriä kontrolloidaan painamalla nappeja vasemmalla kädellä. Soundin ilmeikkyys saadaan aikaan puhallustekniikalla.
Mikko Innanen on monipuolisimmista ja kansainvälisimmistä jazzmuusikoistamme ja hän soittaa lukemattomissa omissa ja muiden muusikoiden yhtyeissä. Yhdistävänä lenkkinä on pitkän uran tehnyt monipuolinen muusikko ja säveltäjä Teppo Hauta-aho.

Konserttia tukevat Helsingin kulttuurikeskus ja Musiikin edistämissäätiö.

Paikka ja liput

Konsertti alkaa klo 19.00 (ravintolan ovet avautuvat klo 18.30). Ravintola Laulumiehet, Hietaniemenkatu 2, 00100 Helsinki. Liput 15 €, eläkeläiset, työttömät ja Helsinki Jazz ry:n jäsenet 10€, opiskelijat 8 €, pariskunnat 10 + 10 €. Ennakkoliput: Digelius Music, Laivurinrinne 2.

(www.digelius.com).

Lisää artikkeleita:

Sanni Orasmaa och Antti Lötjönen ger konsert den 24 april. Foto: Sakari Puhakka

Täydennetty jaZZanti-konserttisarjan kevätohjelma 2023

jaZZanti-konserttisarja tarjoaa tänä keväänä kiinnostavaa ja laadukasta jazzia ja improvisoitua musiikkia 16 konsertissa. Tervetuloa kuuntelemaan! jaZZanti-konsertit järjestetään viihtyisässä Hakasalmen huvilassa, Mannerheimintie 13B.

Syksyn 2022 jaZZanti-konsertteja

jaZZanti-konserttisarja syksy 2022 Helsinki Jazzin jaZZanti-konserttisarjan loppusyksyn 2022 ohjelma on korkeatasoinen ja monipuolinen sisältäen nykyjazzia ja improvisoitua musiikkia. Syksyn ensimmäisessä yhteistyökonsertissa Tulkinnan