fbpx

jaZZanti-konsertti – Esa Pietilän Liberty Ship yhtyeen Approaching levynjulkistuskonsertti 29.10 klo 19:00, ravintola Laulumiehet

Liberty Ship yhdistää neljä suomalaisen jazzin voimakasta ääntä

Vuonna 2012 perustettu Liberty Ship -yhtye liikkuu free jazzin ja improvisoidun musiikin syvissä vesissä. Saksofonisti ja säveltäjä Esa Pietilän johdolla suomalaisen jazzin eturivin muusikoista koostuva kvartetti vie omilla tahoillaan ansioituneet muusikot yhteiselle tutkimusmatkalle musiikillisen luovuutensa äärirajoille. Liberty Ship edustaa suomalaista nykyjazzia luovimmillaan.

Liberty Ship purjehtii ylväästi usvasta luovan musiikin ulapalle. Sen musiikissa yhdistyvät free jazzin kesyttämätön henki ja hetkessä eläminen vaikutteisiin muualta modernista taidemusiikista. Se on seikkailullista, arvoituksellista, luovaa ja oikukasta, mutta Liberty Shipin miehistö pysyy aina yhdessä kokonaisena yksikkönä joka pitää tiukasti valitun kurssinsa kohti kartan reunaa tuntemattomille vesille.

Esa Pietilän lisäksi Liberty Shipissä soittavat pianisti Aki Rissanen, basisti Antti Lötjönen ja rumpali Olavi Louhivuori.

Liberty Shipin kapteeni on saksofonisti, säveltäjä ja improvisoija Esa Pietilä (s.1964) jonka omaperäinen tyyli rakentuu avantgarde ja free jazzin perustalle. Pietilällä on pitkä kokemus soittajana ja säveltäjänä niin soolosaksofonikonserteista kuin pienistä kokoonpanoista ja big bandeistä kotimaisten ja ulkomaisten luovan musiikin eturivin soittajien kanssa.

Pianisti Aki Rissanen (s.1980) on noussut nopeasti maamme arvostetuimpien jazz-pianistien joukkoon. Rissanen on tehnyt yhteistyötä laajasti luovan jazzin ulkomaisten kärkinimien kuten Barry Guy, Mats Gustafsson, Sten Sandell, Ingrid Jensen, Michael Gibbs, Daniel Humair ja Robin Verheyen kanssa. Rissasen soitossa kohtaavat klassiset piano-opinnot sekä rakkaus improvisointiin ja jazziin. Liberty Ship -projektissa Rissasen osaamisen molemmat osa-alueet pääsevät loistavasti esille.

Antti Lötjönen (s.1980)on ollut Helsingin 2000-luvulla voimakasta nousua eläneen jazz-elämän kulmakiviä. Lötjönen tunnetaan niin Suomessa kuin kansainvälisestikin hyvin Sun Trion, Verneri Pohjola Quartetin ja lukemattomien muiden kokoonpanojen basistina.

Rumpali Olavi Louhivuori (s.1981) on kansainvälisesti tunnetuimpia sukupolvensa suomalaisia jazz-muusikoita. Yhteistyö ja levytykset eurooppalaisten muusikoiden kuten puolalaisen Tomasz Stańkon, italialaisen Claudio Filippinin, brittiläisen Dave Stapletonin, amerikkalaisen Marilyn Crispellin ja norjalaisen Mats Eilertsenin kanssa ovat tehneet Louhivuoresta ympäri Eurooppaa tunnistetun nimen.

Paikka ja liput

Konsertti alkaa klo 19.00 (ravintolan ovet avautuvat klo 18.30). Ravintola Laulumiehet, Hietaniemenkatu 2, 00100 Helsinki. Liput 15 €, eläkeläiset, työttömät ja Helsinki Jazz ry:n jäsenet 10€, opiskelijat 8 €, pariskunnat 10 + 10 €. Ennakkoliput: Digelius Music, Laivurinrinne 2. (www.digelius.com).

Tamperelainen Eclipse Music (http://www.eclipse-music.net) julkaisee yhtyeen ensimmäisen levyn Liberty Ship marraskuun 1. päivänä. Levy on saatavissa sekä CD:nä, että digitaalisesti ladattavana versiona. CD-versio sisältää toisen levyn puhtaasti improvisoitua materiaalia.

Levyllä kuullaan kvartetin yhteisen musiikillisen näkemyksen koko kirjo. Toisen levyn improvisoitu materiaali on vahva osoitus muusikoiden välisestä kemiasta. Pietilän melodinen free jazz -tyyli nostaa nuorempien muusikoiden luovuuden uudelle tasolle.

Liberty Ship on julkaisukiertueella lokakuussa Umeå Jazzfestival -tapahtumassa 25.10. ja Helsingissä jaZZanti -konserttisarjan osana 29.10.

Lisätietoja verkossa http://esapietila.com/groups/liberty-ship

Lisää artikkeleita:

Sanni Orasmaa och Antti Lötjönen ger konsert den 24 april. Foto: Sakari Puhakka

Täydennetty jaZZanti-konserttisarjan kevätohjelma 2023

jaZZanti-konserttisarja tarjoaa tänä keväänä kiinnostavaa ja laadukasta jazzia ja improvisoitua musiikkia 16 konsertissa. Tervetuloa kuuntelemaan! jaZZanti-konsertit järjestetään viihtyisässä Hakasalmen huvilassa, Mannerheimintie 13B.

Syksyn 2022 jaZZanti-konsertteja

jaZZanti-konserttisarja syksy 2022 Helsinki Jazzin jaZZanti-konserttisarjan loppusyksyn 2022 ohjelma on korkeatasoinen ja monipuolinen sisältäen nykyjazzia ja improvisoitua musiikkia. Syksyn ensimmäisessä yhteistyökonsertissa Tulkinnan