Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Hot Heros och Iro Haarla

18.11.2021 @ 19:00 - 20:15

Restaurang Laulumiehet

Hot Heros och Iro Haarla

Sami Sippola: tenorsaxofon
Iro Haarla: piano
Ville Rauhala: kontrabas
Janne Tuomi: trummor och slagverk

Hot Heros och Iro Haarla kommer att framföra sitt gemensamma album Vodjanoi -musik under konserten. De inspelade albumet i januari 2020 och det framställer musik inspirerat av naturen och nordliga utflykter.

Den ursprungliga idén med kompositionerna förblev klar och vacker, som avsett, och även om musikskapande i princip är ett uttryck för frihet för trion, låter denna längtan efter frihet starkare än tidigare.

Lugnet och den klara skymningen av vinterkvällar har fångats i musiken som inbjuder dig att lugna ner dig och lyssna på ljudet av skogen. När människan går i naturen är hen verkligen fri såväl som musikern när hen spelar.

Trions gemensamma resor till Lappland och sameområdet fungerade som en upplevelse som förstärkte komponeringarbetet och lämnade en permanent längtan till norr. ”Naturen måste förbli en vildmark eftersom den säger vad vi är och vad vi ska vara.” – Sakari Topelius.

Albumets titelspår, Vodjanoi, hänvisar till slavisk mytologi och hänvisar till en vattenrå som bor i en vattenvirvel eller ett undervattens palats. Den oberäkneliga Vodjanoi har antagits ha orsakat drunkningar, men har också fungerat som en beskyddare för fiskare. I kompositionerna av Sippola, som kommer från kusten, är havet och vattnet som element ofta närvarande.

Så vi väntar oss en intressant resa in i den nordliga naturens stämningar och gåtor.

Bild : Saana Tuomi

Helsingfors staden, Svenska Kulturfonden och Musiikin edistämissäätiö stöder våra konserter.

Vi följer vi de gällande myndighetsanvisningarna beträffande coronaepidemin samt de hälsosäkerhetsåtgärder som krävs i lagen om smittsamma sjukdomar.

 

Detaljer

Datum:
18.11.2021
Tid:
19:00 - 20:15

Plats

Restaurang Laulumiehet
Sanduddsgatan 2
Helsingfors, Helsingfors 00100 Suomi
+ Google Map

Annan

Lisätiedot
Biljetter: 20 €, par 15 € + 15 €, pensionärer, arbetslösa och medlemmar av Helsinki Jazz rf 15 € och studenter 12 €. Förköpbiljetter (kontant): Digelius Music, Laivurinrinne 2 eller på denna sidan, då priserna: 22,5/16,5/13,5 €.