Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Hot Heros ja Iro Haarla

18.11.2021 @ 19:00 - 20:15

Ravintola Laulumiehet

Hot Heros ja Iro Haarla

Sami Sippola: tenorisaksofoni
Iro Haarla: piano
Ville Rauhala: kontrabasso
Janne Tuomi: rummut ja lyömäsoittimet

Hot Heros ja Iro Haarla tulevat esittämään konsertissa yhteisen levynsä Vodjanoi musiikkia. He äänittivät levyn tammikuussa 2020 ja se esit­telee luonnon ja pohjoiseen suuntautuneiden retkien innoittamaa musiikkia.

Sävellysten alkuperäinen ajatus pysyi kuulaa­na ja kauniina, kuten oli tarkoitettu ja vaikka musiikin teko on triolle lähtökohtaisesti vapau­den ilmaisua, niin tällä kertaa vapauden kaiho soi aiempaa vahvempana.

Levolli­suus sekä talvisten iltojen seesteinen hämärä on saatu vangittua musiikkiin, joka kutsuu hiljen­tymään ja kuuntelemaan metsän ääntä. Luonnossa kulkiessaan ihminen on todella va­paa samoin kuin soittaja soittaessaan.

Kolmikon yhteiset retket Lappiin ja saamelais­alueille toimivat sävellystyötä voimauttaneena kokemuksena sekä jättivät pysyvän kaipuun Pohjoiseen. ”Luonnon pitää pysyä erämaana, koska se sanoo mitä me olemme ja mitä mei­dän tulee olla.” – Sakari Topelius.

Levyn nimikappale Vodjanoi viittaa slaavilai­seen mytologiaa, ja se tarkoittaa vedenpyör­teessä tai vedenalaisessa palatsissa asuvaa vetehistä. Oikukkaan Vodjanoin on uskottu ai­heuttaneen hukkumisia, mutta myös toimineen kalastajien suojelijana. Rannikolta kotoisin ole­van Sippolan sävellyksissä meri ja vesi ele­menttinä on usein läsnä.

Meitä siis odottaa mielenkiintoinen matka pohjoisen luonnon tunnelmiin ja arvoituksiin.

Kuva : Saana Tuomi

Konserttia tukevat Helsingin kaupunki, Svenska Kulturfonden ja Music Finland LIVE (Musiikin edistämissäätiö).

Noudatamme voimassa olevia koronaepidemiaa koskevia viranomaisohjeistuksia sekä tartuntatautilain edellyttämiä terveysturvallisuustoimia.

 

Tiedot

Päivämäärä:
18.11.2021
Aika:
19:00 - 20:15

Tapahtumapaikka

Ravintola Laulumiehet
Hietaniemenkatu 2
Helsinki., 00100 Suomi
+ Google Map
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto

Muut

Lisätiedot
Liput: 20 €, eläkeläiset, työttömät ja Helsinki Jazz ry:n jäsenet 15€, opiskelijat 12 €, pariskunnat 15 + 15 €. Ennakkoliput (käteisellä): Digelius Music, Laivurinrinne 2 tai tältä sivulta, jolloin lippujen hinnat: 22,5/16,5/13,5 €.