fbpx

Förening

Helsinki Jazz rf

Helsinki Jazz rf:s kärnverksamhet är organisering av jaZZanti-konserter och -evenemang i Helsingfors med olika samarbetspartners. Vårt konsertprogram består av samtida jazz och improviserad musik skapad av finländska och utländska musiker av hög kvalitet. På konserterna strävar vi efter att skapa en omedelbar interaktion mellan musikerna och publiken. Många av våra konserter är helt akustiska och intima.
De senaste åren har vi börjat samarbeta med nordiska musiker, i början främst med svenska musiker. I framtiden kommer samarbetet också utvidgas till andra nordiska länder.

De viktigaste uppbackare av vår verksamhet är Helsingfors stad och Music Promotion Foundation. Andra sponsorer inkluderar Svenska Kulturfonden och från fall till fall Taike och andra samfund.

Vi är medlemmar i Suomen Jazzliitto, LiveFIN och European Jazz Network (EJN).

Helsinki Jazz rf har sina rötter i Helsingfors universitet, för i slutet av 60-talet grundades Akateeminen Jazzkerho, och som dess arvtagare föddes Helsinki Jazz rf och det blev registrerad 01.04.1974.

I samarbete med Helsingfors kulturcenter har vi anordnat ett flertal evenemang, t.ex. vid skiftet av sjuttio- och åttiotalet har konserter hållits i Annegården, senare på olika kulturcentrum och jaZZanti-konserter främst i restaurangen Laulumiehet.

Kom och njut av den berikande och imponerande musiken till våra konserter.

Vår medlemsavgift är 25 € per år, alternativt  supportavgift 60 € per år. Medlemsavgiften ger dig en konsert för två personer för en konsert till normalt pris och supportavgiften ger dig två konserter för två personer. Om du vill bli medlem, registrera ditt namn i vår medlemslista på våra konserter eller meddela din information till Sakari Puhakka (sakari.puhakka at kolumbus.fi)

Bli vår medlem: