Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Natalia Castrillón – Sergio Castrillón – John Hollenbeck trio

19.8.2022 @ 19:00 - 20:30

Villa Hagasund

Natalia Castrillón: harpor, Sergio Castrillón: cello och John Hollenbeck: trummor

Det första mötet med en intressant och inspirerande ny fri improvisationsensemble.

Colombianska Natalia Castrillón är en mångsidig harpist, sångerska och kompositör vars musikaliska rötter finns i latinamerikansk traditionell musik, klassisk och experimentell musik. Artisten, som har bott i Helsingfors i flera år, är en eftertraktad musiker som har förmågan att korsa genregränser och beröra lyssnaren.

Natalia har utvecklat sitt eget personliga sätt att spela, där hon kombinerar innovativa och perkussiva speltekniker med mer traditionellt harpspel.

Sergio Castrillón är en cellist, improvisatör, kompositör och forskare som är intresserad av ljud och olika uttryck av konst. Han uppträder aktivt i samtida musikverk och improvisationsspelningar och deltar i samarbetsprojekt som använder teater, poesi och samtida dans förutom musik. Han samarbetar mycket med sin syster Natalia.

John Hollenbeck är en känd kompositör, trummis, bandledare och lärare. Han var professor i trumspel och improvisation vid Jazz Institute Berlin 2005-2016 och 2015 började han på Fakulteten vid McGill Universitys Schulich School of Music i Montreal som professor i trumspel. Hans kanske mest kända band är Claudia-kvintetten som även besökt Finland, utöver detta har han bl.a. stor ensemble John Hollenbeck Stor ensemble och den fri improvisation ensemblen Blind Date Quartet..

John Hollenbeck besökte den första delen av Jazz Finland Residency förra året och kommer nu att fortsätta mellan 1-21 augusti 2022. Trots coronapandemin hann Hollenbeck träffa ett 50-tal finska musiker under sitt två veckor långa besök förra året, undervisa på Sibelius-Akademins jazzlärarläger och ge en konsert med ett band som består av Sibelius-Akademins lärare på KOKO Jazz Klubb i Helsingfors den 19 augusti (en av de bästa konserterna 2021) och framföra en konsert med UMO Helsinki den 24 augusti.

Natalias FB-sida

Sergios hemsida

Johns hemsida

Bilder: Sakari Puhakka

Helsingfors staden, Svenska Kulturfonden och Musiikin edistämissäätiö stöder våra konserter.

Detaljer

Datum:
19.8.2022
Tid:
19:00 - 20:30

Plats

Villa Hagasund
Mannerheimvägen 13 B
Helsingfors, 00100
+ Google Map
View Plats Website

Annan

Lisätiedot
Biljetter: 20 €, par 15 € + 15 €, pensionärer, arbetslösa och medlemmar av Helsinki Jazz rf 15 € och studenter 12 €. Förköpbiljetter: Digelius Music (kontant), Laivurinrinne 2 eller på denna sidan, då priserna: 22,5/16,5/13,5 €.