Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Sclavis – Pifarély – Courtois & Kari Ikonen

4.10.2021 @ 19:00 - 20:30

Villa Hagasund

Sclavis – Pifarély – Courtois

Louis Sclavis: klarinett
Dominique Pifarély: fiol
Vincent Courtois: cello

Sclavis – Pifarély – Courtois är en utmärkt trio med franska virtuoser! Louis Sclavis har visat sig vara en av de mest kreativa musikerna inom jazz sedan 1980 -talet. Dominique Pifarély är en generös solist och en av de viktiga kompositörerna inom den europeiska jazzscenen. Vincent Courtois har alltid visat sin förmåga att vara originell och kreativ både med sina egna band och som gäst inbjuden av andra. Tillsammans bildar dessa tre en fantastisk kammarjazztrio med livlig och passionerad musik. Dessa kompanjoner, som har känt varandra i 25 år, vet hur de ska berätta för oss hisnande vackra färska sagor, och musiken flyter naturligtvis från etniska visioner till total improvisation.

Deras debutalbum Asian Fields Variations spelades in i den berömda La Buissonne -studion i september 2017 med ECM -skivbolagets Manfred Eicher som konstnärlig ledare.

Kari Ikonen

Kari Ikonen: piano och preparerat piano

Kari Ikonens solo-pianorepertoar ”Impressions, Improvisations & Compositions”, musiken på det Kandinsky-inspirerade albumet består av Ikonens kompositioner och improvisationer, där pianots klangspektrum har tagits till nya dimensioner med prepareringar och specialtekniker. Inflytande hörs av t.ex. japansk koto-musik, och i synnerhet arabisk musik, som Ikonen är särskilt förtjust i.

Maqam-skalorna i arabisk musik med sina mikrointervaller uppnås på pianot med hjälp av en Maqiano-anläggning som har utvecklats av artisten själv!

I konserten kommer vi också att höra Kari tillsammans med trion!

Helsingfors staden, Svenska Kulturfonden och Musiikin edistämissäätiö stöder våra konserter. Trions turné i Finland och Baltikum stöds av Drac Nouvelle Aquitaine, Association Jazzé Croisé, Franska institutet i Finland och Spedidam.

Bilder: – Sclavis – Pifarély – Courtois: Jean Baptiste Millot, Kari Ikonen: Sakari Puhakka

Konserten arrangeras i samarbete med Vapaat Äänet -produktion.

För dom, som har köpt förhandsbiljetter, reserveras plats. Vi säljar förhandsbiljetter bara till huvudsalen, till andra salen säljs biljetter på platsen.

Säkert till Villa Hagasund.

Detaljer

Datum:
4.10.2021
Tid:
19:00 - 20:30

Plats

Villa Hagasund
Mannerheimvägen 13 B
Helsingfors, 00100
+ Google Map
Visa Plats-webbplats

Annan

Lisätiedot
Biljetter: 25 €, pensionärer, arbetslösa och medlemmar av Helsinki Jazz 20€, studenter 15 €, par 20 + 20 €. Förköpbiljetter: Digelius Music, Laivurinrinne 2 eller på denna sidan, då priserna: 27,5/22,5/16,5 €. Gratisbiljetter för Helsingfors jazz rfs medlemmar kan inte användas i denna konsert.