Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Sclavis – Pifarély – Courtois & Kari Ikonen

4.10.2021 @ 19:00 - 20:30

Hakasalmen Huvila

Sclavis – Pifarély – Courtois

Louis Sclavis: klarinetit
Dominique Pifarély: viulu
Vincent Courtois: sello

Sclavis – Pifarély – Courtois on erinomainen ranskalaisten virtuoosien muodostama trio! Louis Sclavis on jo 1980-luvulta asti osoittanut olevansa tämän ajan jazzin luovimpia muusikkoja. Dominique Pifarély on antelias solisti ja yksi eurooppalaisen jazzkentän tärkeitä säveltäjiä. Vincent Courtois on aina osoittanut kykynsä olla omaperäinen ja luova sekä omien yhtyeittensä kanssa että muiden kutsumana vierailijana. Yhdessä nämä kolme muodostavat hämmästyttävän kamarijazz-trion, jonka musiikki on eloisaa ja intohimoista. Nämä toisensa jo 25 vuotta tunteneet kumppanukset osaavat kertoa meille henkeäsalpaavan kauniita tuoreita tarinoita, ja musiikki virtaa luonnollisesti etnisistä näyistä totaaliseen improvisaatioon.

Heidän ensilevynsä Asian Fields Variations on äänitetty kuuluisassa La Buissonne -studiossa syyskuussa 2017 taiteellisena johtajana ECM-levy-yhtiön Manfred Eicher.

Kari Ikonen

Kari Ikonen: piano ja preparoitu piano

Kari Ikosen soolopianorepertuaari ”Impressions, Improvisations & Compositions”, Kandinsky-inspiroituneen levyn musiikki koostuu Ikosen sävellyksistä ja improvisaatioista, joissa pianon sointikirjo on viety uusiin ulottuvuuksiin preparointeineen ja erikoistekniikoineen. Vaikutteita kuullaan mm. japanilaisesta koto-musiikista, sekä varsinkin arabimusiikista, johon Ikonen on erityisen mieltynyt. Arabimusiikin maqam-asteikot mikrointervalleineen onnistuvat pianolla taiteilijan itse kehittämän Maqiano-laitteen avulla!

Konsertissa kuulemme Karia myös yhdessä trion kanssa!

Valokuvat – Sclavis – Pifarély – Courtois: Jean Baptiste Millot, Kari Ikonen: Sakari Puhakka

Yhteistyössä Vapaat Äänet -tuotannon kanssa.

Konserttia tukevat Helsingin kaupunki, Svenska Kulturfonden ja Music Finland LIVE (Musiikin edistämissäätiö). Trion kiertuetta Suomessa ja Baltiassa tukevat Drac Nouvelle Aquitaine, Association Jazzé Croisé, Ranskan Instituutti Suomessa ja Spedidam.

Ennakkolipun ostaneille varataan paikat. Myymme ennakkolippuja vain päätilaan, muihin tiloihin liput ovelta.

Hakasalmen huvilan terveysturvallisuusohjeet

Tiedot

Päivämäärä:
4.10.2021
Aika:
19:00 - 20:30

Tapahtumapaikka

Hakasalmen Huvila
Mannerheimintie 13b
Helsinki, 00100
+ Google Map
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto

Muut

Lisätiedot
Liput: Aikuiset 25 €, eläkeläiset, työttömät ja Helsinki Jazz ry:n jäsenet 20€, opiskelijat 15 €, pariskunnat 20 + 20 €. Ennakkoliput: Digelius Music, Laivurinrinne 2 tai tältä sivulta, jolloin lippujen hinnat: 27,5/22,5/16,5 €. Helsinki Jazzin jäsenten vapaalippuja ei voi käyttää tässä konsertissa.